Fire mænd frifundet for drab på tilfældigt offer i Odense

En 31-årig mand blev fanget i krydsilden mellem to bander, mener anklager. De fire drabstiltalte er frifundet.

Fire mænd er onsdag blevet frifundet i en sag om drab på en tilfældig 31-årig mand, der var på vej hjem en sen sommeraften i 2020. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Fire mænd er onsdag blevet frifundet i en sag om drab på en tilfældig 31-årig mand, der var på vej hjem en sen sommeraften i 2020. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fire mænd er frifundet i en sag om drab på en tilfældig mand, som var på vej hjem efter fyraften.

Det har et nævningeting i Retten i Odense onsdag formiddag afgjort.

Der har ikke været tilstrækkeligt med beviser til at fastslå, at netop de fire mænd på anklagebænken stod bag den drabelige handling en sen sommeraften for to år siden.

Det var 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der i juni 2020 blev dræbt af skud i hovedet foran sit hjem i Odense-bydelen Vollsmose.

Han var et tilfældigt offer, som ifølge anklagemyndigheden endte fysisk mellem to grupperinger, der var i opgør med hinanden, og det kostede ham livet.

I alt fem mænd var tiltalt i sagen, men det er alene de fire, som var tiltalt for drabet og to drabsforsøg. Den femte er tiltalt for at have givet tre af de andre ordre til at komme hen i en park bevæbnet med pistoler.

- Men de er alle blevet frifundet for at have noget med det at gøre, siger advokat Michael Juul Eriksen.

Han er advokat for den mand, som anklagemyndigheden mener, affyrede våbnet. Noget, manden er blevet frifundet for.

Forsvareren fortæller, at retten i skyldkendelsen har lagt vægt på, at beviserne mod mændene ikke er stærke nok til at fastslå, at de fem stod bag.

Anklagemyndigheden har under sagen blandt andet fremlagt nogle beregninger af, hvor høje gerningspersonerne var - eksempelvis skulle ham, der skød, ikke have været særlig høj.

Men det var ikke tilstrækkeligt til at dømme for drab.

De fem har under sagen nægtet sig skyldige i anklagerne.

Der er tale om relativt unge mænd. Den ældste er 33 år, og det er ham, der var tiltalt for at have givet en ordre om at dukke bevæbnet op i Egeparken den 24. juni 2020.

De øvrige er mellem 20 og 27 år i dag.

I sagen er også forhold om tyveri, ulovlig våbenbesiddelse, narkosalg, vold og afpresning. En enkelt af de tiltalte er blevet helt frifundet, mens nogle af de tiltalte er kendt skyldige i forhold om et indbrud, hvor der blev stjålet våben.

- Hele sagen stod og faldt med det (drabsanklagen, red.), siger Michael Juul Eriksen.

Det er alene skyldkendelsen, der er afsagt onsdag formiddag. Torsdag ventes straffene udmålt, og dommen afsagt for de øvrige forhold.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.