Næsten 200 husstande skal evakueres før sprængning af bomber

Forsvarets ammunitionsryddere ønsker hurtig sprængning på Als af bomber. Betjente opsøger alle borgere.

Flere borgere end forventet skal evakueres fra et område på Als i forbindelse med sprængning af to bomber fra Anden Verdenskrig.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse på Twitter tirsdag aften.

Sprængningen forventes gennemført onsdag morgen. Men den vil først ske, når alle borgere er ude af en sikkerhedszone ved Kær på Als, fremgår det.

I zonen er der knap 200 husstande, oplyser politiet til Ritzau.

De to bomber blev fundet på en mark 29. oktober, og siden da har specialister fra EOD, Forsvarets Ammunitionsrydningsstjeneste, planlagt, hvordan en sprængning kan ske.

Tirsdag er specialisterne efter afdækning af den ene bombe nået frem til en konklusion: Den kontrollerede sprængning bør ske så hurtigt som muligt.

Tirsdag lyder meldingen, at den valgte metode kræver en større sikkerhedszone. I pressemeddelelsen opfordrer politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi de berørte borgere til at forlade området så hurtigt som muligt.

- Og når man forlader området, skal man ringe til 1-1-4 og fortælle, at man er væk fra området, udtaler han.

I løbet af tirsdag aften vil betjente forsøge at få fat i alle husstande i området. Ordensmagten har også et tilbud om at stå for transporten, såfremt en borger ikke selv kan klare det. Endvidere oprettes et call-center på 1-1-4, hvor borgere kan få svar på spørgsmål.

Myndighederne forventer, at borgerne først kan vende hjem efter et døgns tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.