Fører af lægebil kræves idømt bøde efter dødsulykke

En bilist fra Esbjerg blev 28. april påkørt af en lægebil og døde. Føreren af lægebilen kræves dømt i retten.

Retten i Esbjerg har mandag retsmøde i en sag om trafikulykke, der i april kostede en 63-årig mand livet. Ulykken skete, da en lægebil under udrykning ramte den 63-årige mand, som kørte i en personbil. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Esbjerg har mandag retsmøde i en sag om trafikulykke, der i april kostede en 63-årig mand livet. Ulykken skete, da en lægebil under udrykning ramte den 63-årige mand, som kørte i en personbil. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Med fuld udrykning ramte en lægebil i april en 63-årig bilist på Tingvejen ved Årre nær Varde.

Bilisten fra Esbjerg mistede livet, og mandag kommer føreren af lægebilen for Retten i Esbjerg, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Sagens anklager vil kræve den 46-årige lægebilfører idømt en bøde samt en betinget frakendelse af førerretten.

Ulykken fandt sted den 28. april cirka klokken 14.55, hvor lægebilen kom kørende ad Tingvejen i nordøstlig retning med blink og sirene.

Ifølge sagens anklageskrift havde lægebilen en fart på cirka 135 kilometer i timen, da føreren foretog en overhaling umiddelbart foran vejkrydset ved Siggårdsvej. Oversigten var desuden begrænset, lyder det.

Her ramte lægebilen en Kia Stonic, som blev ført af den 63-årige mand. Han var kørende fra samme retning og ved at dreje til venstre i krydset.

Politiets vagtchef oplyste efter ulykken, at personerne i lægebilen ydede akut førstehjælp til den 63-årige, der var alene i bilen.

Men det lykkedes ikke at redde mandens liv, og han døde klokken 15.13, fremgår det af anklageskriftet.

Personerne i lægebilen fik ikke umiddelbart alvorlige skader, oplyste politiet samme dag.

Anklagemyndigheden mener, at føreren af lægebilen ikke optrådte hensynsfuldt og udviste agtpågivenhed, og at han tilsidesatte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Ifølge JydskeVestkysten er der en hastighedsgrænse på 80 kilometer i timen på den strækning, hvor ulykken fandt sted.

Den pågældende lægebil, der også er blevet omtalt som en lægeambulancebil, er af mærket Mercedes-Benz GLE 350d og kører ikke med patienter.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.