Formodet gerningsperson melder sig i sag om rådhusbrand

En kvinde, der blev anholdt i sagen, er tirsdag blevet løsladt. En anden person har meldt sig selv.

En person har meldt sig selv i forbindelse med en brand på rådhuset i Helsingør mandag.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiets undersøgelser pegede til en start på, at en brændende sportstaske var blevet placeret i rådhusets foyer af en mand. Men at en kvinde muligvis havde noget med sagen at gøre.

Kvinden blev mandag aften anholdt. Tirsdag meddeler Nordsjællands Politi dog, at hun er blevet løsladt igen, fordi hun formentlig ikke har noget med sagen at gøre.

Ilden fra sportstasken nåede ikke at sprede sig, da en rådhusbetjent hurtigt fik tasken ud og slukket den med en skumslukker.

Det var ifølge politiinspektør Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi "både hurtigt og modigt reageret".

- Alligevel ser vi på episoden med stor alvor, og vi ser positivt på, at den formodede gerningsperson nu har meldt sig selv, siger han.

Borgmester Benedikte Kiær, som var til stede ved byrådsmødet, fortalte til Ritzau mandag, hvordan det tydeligt bar præg af den brandbare væske efter angrebet.

- Der stinker som en kemikaliefabrik på rådhuset nu, så der har virkelig været noget i den taske, der kunne tage fat, sagde hun.

Nordsjællands Politi vil tirsdag vurdere, om manden bør fremstilles i grundlovsforhør onsdag med en begæring om at få ham varetægtsfængslet i sagen.

Efter branden blev der ifølge Nordsjællands Politi stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor brandvæsenet ankom til rådhuset en del hurtigere end politiet. Til det siger politiinspektør Uffe Stormly:

- Da brandalarmen på rådhuset gik i gang, var det kun brandvæsenet, der i første omgang automatisk blev tilkaldt via alarmsystemet.

- Sidenhen blev det vurderet ude på stedet, at politiet også skulle involveres i hændelsen, hvorefter politiet blev tilkaldt, siger han.

Ifølge ham har man nu holdt møde med kommunen om, hvad man i politiet kan lære af episoden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.