Forsvarere vil kæmpe for at få spionchef renset

Domstolene har gjort offentlig debat om sigtelserne mod Lars Findsen umulig. Han har kaldt sagen vanvittig.

I et retsmøde, som strakte sig over 20 timer, argumenterede forsvarerne David Neutzsky-Wulff og Lars Kjeldsen, for løsladelse. Appellen er torsdag blevet efterkommet af tre dommere i Østre Landsret. (Arkivfoto) <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

I et retsmøde, som strakte sig over 20 timer, argumenterede forsvarerne David Neutzsky-Wulff og Lars Kjeldsen, for løsladelse. Appellen er torsdag blevet efterkommet af tre dommere i Østre Landsret. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det var en klar sejr for Lars Findsens forsvarere, at den hjemsendte spionchef torsdag eftermiddag kunne forlade arresten i Hillerød efter 70 dages fængsling.

Men det lykkedes ikke for advokaterne David Neutzsky-Wulff og Lars Kjeldsen at få pustet den alvorlige mistanke væk under et 20 timer langt retsmøde i Østre Landsret.

I afgørelsen skriver landsrettens tre dommere ligesom en kollega i Københavns Byret under på, at der en begrundet mistanke om, at chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste skal have røbet statshemmeligheder.

Torsdag udtrykker David Neutzsky-Wulff naturligvis glæde over løsladelsen, men arbejdet er langt fra ovre.

- Vores opgave fremover bliver at få afkræftet mistanken og vise, at der ikke er noget at komme efter, siger han.

At Lars Findsen er sat på fri fod, har også en praktisk betydning. Fremover skal advokaterne ikke tale med deres klient i et besøgsrum i Hillerød Arrest.

- Nu kan vi få en forsvarlig forberedelse af sagen, hvis der bliver rejst en tiltale, siger David Neutzsky-Wulff.

Men hvad sagen nærmere går ud på, må han ikke udtale sig om. Det skyldes landsrettens beslutning om at lukke dørene. End ikke indholdet af sigtelserne må der siges noget om.

Sagens hovedperson har tidligere i en pause i et retsmøde kaldt sagen for vanvittig.

Efter et retsmøde i Københavns Byret 4. februar kom den anden forsvarer med en enkelt kommentar om sagens karakter:

- Jeg tror, der vil komme en betydelig debat, hvis man faktisk fik indseende i, hvad der er gang i her, bemærkede advokat Lars Kjeldsen.

Men en offentlig diskussion om sagens substans er altså gjort umulig på grund af domstolenes beslutning. På det punkt har dommerne efterkommet ønsker fra anklagemyndigheden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.