Frankrig har udleveret mistænkt gaderøver til Danmark

Folk med dyre ure på håndleddet blev budt op til dans på gaden i København.

En udleveret mand fra Frankrig er fredag blevet varetægtsfængslet af en dommer i Københavns Byret. (Arkivfoto). <i>“lafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

En udleveret mand fra Frankrig er fredag blevet varetægtsfængslet af en dommer i Københavns Byret. (Arkivfoto). “lafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Tre såkaldte dansetyverier og to røverier på gaden i det indre København sidste vinter blev ifølge politiets mistanke begået af den samme 22-årige mand.

En international efterlysning har nu båret frugt. Efter at være blevet pågrebet i Paris er manden netop blevet udleveret til Danmark.

I alt fem gange fik manden ifølge politiets sigtelser fat i intetanende personers dyre ure. Det er kommet frem ved et grundlovsforhør i Københavns Byret fredag.

En mand mistede ved midnat 18. december i Vingårdsstræde sit armbåndsur til en værdi af 100.000 kroner, da han blev skubbet i ryggen, så han væltede.

Aftenen før var offeret en kvinde, der blev fastholdt og bøjet forover ved Hotel D'Angleterre. Hendes Rolex har en værdi af 58.000 kroner.

Disse to episoder var på grund af volden røveri, der straffes hårdere end tyveri.

Yderligere tre andre ofre med dyre ure om håndleddet oplevede også - ifølge politiets sigtelser - at blive passet op på gaden.

De mødte en mand, der ville danse med dem. Bevægelserne havde et særligt formål, viste det sig. I virkeligheden blev de budt op af en tricktyv.

Københavns Politi mener, at den 22-årige begik nogle af forholdene sammen med en kammerat.

I retsmødet fredag har dommeren besluttet at varetægtsfængsle den udleverede mand i 24 dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.