Mistænkt gerningsmand i Field's kan have brugt flere våben

Den anholdte ved Field's blev anholdt med gevær og ammunition, men der kan være flere gerningsvåben.

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortæller til et pressemøde, at den mistænkte for skyderiet i Field's kan have brugt flere våben. Den mistænkte kan på sociale medier ses i videoer, hvor han poserer med våbnene. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortæller til et pressemøde, at den mistænkte for skyderiet i Field's kan have brugt flere våben. Den mistænkte kan på sociale medier ses i videoer, hvor han poserer med våbnene. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Mistænkt 22-årig angrebsmand i Field's var i besiddelse af et gevær og ammunition, og anholdelsen foregik udramatisk, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

En journalist spørger chefpolitiinspektøren, om der kan have været flere gerningsvåben involveret.

Det kan der godt, siger Søren Thomassen.

Der er floreret videoer på sociale medier, som viser den mistænkte posere med forskellige våben.

Et af dem er en jagtriffel med trækolbe. Et andet ligner et håndvåben af ældre dato. I en video poserer den mistænkte med geværets løb for panden og med pistolen rettet mod sin egen mund.

Den mistænkte er allerede kendt af politiet, men kun i perifer forstand.

- Han er kendt, men kun perifert kendt. Det er ikke en, vi kender for noget særligt, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen

På sociale medier har der været forlydender om, at skyderiet skulle være sket ud fra et racistisk motiv. Der er også gået snak om, at den 22-årige skulle været medlem af partiet Stram Kurs.

Politiet har dog endnu ikke set tegn på, at der skulle ligge et racistisk motiv bag skyderiet.

– På de sociale medier florerer det, om der skulle være et racistisk eller et andet motiv. Det er der intet, vi kan bekræfte endnu, siger Søren Thomassen.

Det står heller ikke klart endnu, om manden har stået bag angrebet alene.

– Indtil vi er helt sikre på, om den hypotese holder, kommer vi til at have en massiv efterforskning og tilstedeværelse i København, siger Søren Thomassen om hypotesen, at der kan være flere gerningsmænd.

Søren Thomassen blev spurgt, om den mistænkte var medlem af en skydeklub og havde en våbentilladelse. Det ville chefpolitiinspektøren dog ikke svare på.

Tre personer har mistet livet i angrebet. Der er tale om en mand i 40'erne og to unge mennesker.

Desuden er tre personer ifølge Søren Thomassen i "kritisk tilstand" efter at være blevet såret under skyderiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.