Herlufsholm anmelder 30 år gammel sag til politiet

Indberetning til advokat er så alvorlig, at sagen er overgivet til politiet, fremgår det af pressemeddelelse.

Herlufsholm Skole har anmeldt en mulig 30 år gammel forbrydelse til politiet. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse torsdag.

Det er i forbindelse med en advokatundersøgelse, som skolen iværksatte i foråret efter en kritisk udsendelse på TV 2, at oplysninger om den næsten 30 år gamle hændelse er dukket op.

Skolen har bedt advokaten om at gå videre med oplysningerne til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Det oplyser rektor Gitte Nørgaard.

- Selv om indberetningen handler om oplevelser for længe siden, så er de af en karakter, der gør, at vi ikke er i tvivl om, at politiet bør undersøge dem nærmere og vurdere, om der stadig kan rejses en sag, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Her står intet nærmere om indholdet af indberetningen eller om karakteren af oplevelserne. Men den beskrives som så alvorlig, at den bør vurderes af politiet.

Advokaten har ikke været i stand til at verificere indberetningen, fremgår det af pressemeddelelsen.

For tilfælde af vold er forældelsesfristen for længst overskredet, mens det i straffeloven står, at blandt andet voldtægt og visse andre sædelighedsforbrydelser mod personer under 18 år ikke forældes.

Resultatet af advokatens undersøgelse får i øvrigt skolen til at sige undskyld til tidligere elever, der har været udsat for mobning og grænseoverskridende adfærd.

- Herlufsholm svigtede sit ansvar for at gribe ind og sikre en tryg skolegang for alle. Det vil jeg på skolens vegne gerne give en oprigtig og dybfølt undskyldning for, udtaler rektor.

En del af indberetningerne til advokaten drejer sig om oplevelser fra slutningen af 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne. De giver et billede af en "særdeles hård og uacceptabel opførsel blandt nogle elever på skolen", hedder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.