Hooligan tiltalt for 1300 overgreb: Jeg er ikke voldspsykopat

Tiltalt for overgreb på unge drenge i hooliganmiljøet mener, at rockere har præget, at der er kommet en sag.

Retten i Glostrup har tirsdag taget hul på en sag, hvor en 29-årig mand er tiltalt for en lang række overgreb - heriblandt på unge drenge i hooliganmiljøet i Brøndby. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Glostrup har tirsdag taget hul på en sag, hvor en 29-årig mand er tiltalt for en lang række overgreb - heriblandt på unge drenge i hooliganmiljøet i Brøndby. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Han synes, at det er fedt med romerlys på stadion, og så har han været med til at arrangere flere slåskampe i hooliganmiljøet.

Det er dog langt alvorligere anklager end bare vold, som en 29-årig mand, der har været del af hooligangruppen Brøndbys Hårde Drenge - BHD - sidder tiltalt for i Retten i Glostrup.

Her er adskillige journalister mødt op for at høre, hvordan han forholder sig til den lange række anklager om blandt andet vold, trusler og voldtægt - blandt andet mod flere unge mænd fra hooliganmiljøet.

Der er i alt 15 ofre i sagen - 14 drenge og unge mænd samt en kvinde. Tre af ofrene var under 15 år.

- Det er 1300 overgreb, når man tæller op, siger anklageren og spørger den 29-årige, der nægter sig skyldig, hvordan det kan være, at anklagerne er kommet?

- Jeg har spekuleret mange gange over det, Morten, for at være helt ærlig, siger den tiltalte.

Han kommer herefter med en længere forklaring om, hvordan hans kvindelige kæreste opdagede, at han havde et forhold til en mand. Den tiltalte erkender, at han har haft et seksuelt forhold til fem af de unge mænd i sagen. Det var dog ifølge ham frivilligt.

Han mener, at de må have følt sig forrådt og i en form for panik.

- Det her kan jo få fatale konsekvenser for dem selv, for det harmonerer ikke særlig godt i et hooligan- og rockermiljø, siger den 29-årige.

Han fortæller om et hooliganmiljø med forbindelser til rocker- og bandemiljøet. Og han har en teori om, at rockere har været medvirkende til, at der er kommet en sag.

- Jeg tror, at de har været med til at lave en prægning, siger han.

Brøndbys Hårde Drenge havde ifølge ham støtte af banden Bandidos og gruppen Mexican.

Den tiltalte forklarer, at han har været "fodboldhooligan" - altså den type hooligan, der har sin opdragelse i fodboldmiljøet, som han forklarer det selv.

- Jeg synes, at det var fedt med romerlys på stadion. Jeg synes også, at det var fedt med de her drengestreger i form af lidt hærværk hist og pist.

- Det er selvfølgelig ikke i orden at lave hærværk, men jeg synes, at det var nice nok dengang, siger han.

Han fortæller også, at han har været med til at arrangere slåskampe i hooliganmiljøet. Selv om den tiltalte ikke lægger skjul på hooliganmiljøets rockerforbindelser, afviser han selv at være medlem af en bande.

Tirsdag har anklageren også indviet retten i en mentalerklæring, der viser, at den tiltalte har "psykopatiske træk".

- Når du spørger mig, om jeg er voldelig, spørger du mig indirekte, om jeg er en voldspsykopat, der render og slår folk ned hver eneste dag, og det er jeg jo ikke, siger den 29-årige.

Afhøringen af den tiltalte fortsætter onsdag. Der er i alt 14 dage til sagen, der ventes afsluttet i juni.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.