Indsatsleder kommer med klar opfordring efter flere mejetærsker-brande

Nordjyllands Beredskab rykkede tre gange på kort tid ud til brande i landbrugsredskaber 

 <i>Arkivfoto.</i>

Arkivfoto.

LØGSTØR:Det gode solskinsvejr kombineret med høst-sæsonen har gjort, at Nordjyllands Beredskab har travlt med at rykke ud til brande i mejetærskere. 

Fredag eftermiddag kom der tre meldinger om ild i landsbrugsmaskiner inden for en halv time. 

Omkring klokken 15.30 gik der ild i en mejetærsker på Keldhøjvej i Løgstør. En landmand og hans hjælper var i gang med at få høsten i hus, da der pludselig udbrød brand i mejetærskeren, der ikke står til at redde. 

- Heldigvis fik de slukket den forholdsvis hurtigt, så branden ikke gik ud over høsten, siger Allan Frisk, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab. 

Samtidig med branden i Løgstør udbrød der brand i endnu en mejetærsker i Saltum, og i Bælum gik en bigballepresser op i røg.

De mange uheld skyldes en kombination af varmen og høst-sæsonen. Landmændene arbejder for at få deres høst i hus så hurtigt som muligt. Derfor kører landbrugsmaskinerne nærmest i døgndrift i disse dage og kan blive ekstra ophedet i sommervarmen. 

Indsatslederen kommer derfor med en klar opfordring til landmændene, der høster for tiden. 

- Et godt råd er at bruge 5-10 minutter på at rengøre maskinerne, så der ikke ophober sig gammelt støv og halm i maskinerne. Det er ofte det gamle halm, der går ild i, fordi det ligger og bliver for varmt, siger indsatslederen, der har stor forståelse for, at landmændene selvfølgelig arbejder i høst-sæsonen. 

Det er ikke første gang i denne uge, at beredskabet rykker ud til høst-brande. Torsdag var det både på Mors og ved Skørping, de måtte forhindre mejetærsker-brande i at sprede sig yderligere. Onsdag var den ligeledes gal, da en mejetærsker brød i brand i Storvorde.  

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden