PET med i international indsats mod jihadistisk musik

Både sange med højreradikalt og med jihadistisk indhold er fjernet fra musiktjenesten SoundCloud.

Over 1100 profiler og lydfiler med jihadistiske og ekstremistiske sange er blevet fjernet fra musiktjenesten SoundCloud i en stor Europol-mission.

Det skriver Europols europæiske antiterrorismecenter (ECTC) i en pressemeddelelse fredag.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har deltaget i missionen, bekræfter man over for Ritzau.

- PET har i denne aktion bidraget med materiale relateret til militant islamisme og højreekstremisme, skriver PET's presseafdeling i en mail.

Efterretningstjenesten har ifølge mailen "et velfungerende samarbejde" og deltager løbende i indsatser fra Europol, der skal fjerne ekstremistisk indhold fra nettet.

Også politi fra Ungarn, Portugal, Spanien og Storbritannien deltog i operationen.

I operationen hjalp politiet SoundCloud med at finde frem til de mange ekstremistiske sange, som lå på musiktjenesten. Sangene blev så efterfølgende fjernet af SoundCloud.

Sangene havde blandt andet ekstremistiske, jihadistiske og højreradikale budskaber, oplyser Europol. Ofte opfordrer de til vold og promoverer ekstremistiske grupper. Flere af dem var jihadistiske a cappella sange - såkaldte nasheeds.

Nogle af sangene havde flere tusinde afspilninger.

Aktionen fandt sted mellem den 5. og 13. maj. Den var en del af et årligt tilbagevendende partnerskab mellem offentlige og private aktører. Partnerskabet skal ifølge Europol tydeliggøre terroristers misbrug af internettet, forhindre online radikalisering og sikre fundamentale rettigheder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden