Kommune indgår forlig efter lærers seksuelle overgreb

En lærer blev i 2020 dømt for at have haft samleje med 13-årig elev. Kommune betaler 300.000 kroner i forlig.

Sorø Kommune indgår forlig med et offer for et seksuelt overgreb efter en sag, hvor en idrætslærer blev dømt for at have haft samleje med en dengang 13-årig pige i en skov.

Det skriver TV2 Øst.

Kommunen påtager sig dermed en del af ansvaret og betaler 300.000 kroner i godtgørelse til pigen og hendes familie.

Familien stævnede kommunen for brud på menneskerettighederne, da den mener, at kommunen havde et ansvar for at forhindre de seksuelle overgreb.

Ifølge advokat Emil Kiørboe, der har repræsenteret pigen og hendes familien, blev der ikke fulgt op på "en masse tegn på, at der var noget fuldstændigt galt".

- Det er både børnene, der har henvendt sig til lærerne, det er lærernes egne observationer af grænseoverskridende adfærd fra den her gerningspersons side, og det er det, man ikke har formået at samle op og reagere på, så man kunne have forhindret de her grove overgreb, siger Emil Kiørboe til TV2 Øst.

Forliget betyder, at kommunen og skolen anerkender et ansvar i sagen.

- Vi er glade og tilfredse over, at sagen slutter på den her måde uden at skulle igennem en lang og opslidende retssag, siger advokaten.

Mens byretten fandt den tidligere idrætslærer skyldig i flere voldtægter af pigen, gik landsretten i 2020 en anden vej.

Her blev han frifundet for anklagen om voldtægt, men derimod dømt for at have haft samleje vaginalt og analt med en mindreårig.

Han blev ifølge TV2 Øst også dømt for at have krænket flere andre mindreårige piger på skolen i Dianalund.

Foruden de seksuelle forhold blev han også kendt skyldig i flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, forsøg på besiddelse af børneporno og vidnetrusler.

Kommunen siger i et skriftligt svar til TV2 Øst, at skolen ikke har haft et tilstrækkeligt beredskab til at forebygge og håndtere en sag af denne type.

- Vi kan konstatere, at vi som kommune ikke i tilstrækkelig grad havde fået skabt en kultur og nogle rammer på skolen, hvor man systematisk fik delt observationer af tegn på mistrivsel hos den enkelte elev både med kolleger og elevens forældre, siger kommunen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden