Krænker dømt for at forfølge dreng trods tilhold

TV 2 og TV2 Øst filmede, hvordan 60-årig mand søgte at få kontakt med dreng. Dømts bopæl udsat for hærværk.

I en sag om stalking og overtrædelse af tilhold er en 60-årig mand onsdag blevet idømt fængsel i ni måneder af Retten i Næstved. (Arkivfoto) <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

I en sag om stalking og overtrædelse af tilhold er en 60-årig mand onsdag blevet idømt fængsel i ni måneder af Retten i Næstved. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I en stribe tilfælde har en 14-årig dreng oplevet, at den mand, der tidligere krænkede ham seksuelt, har forsøgt at opsøge ham på trods af et tilhold.

Det har Retten i Næstved fastslået i en dom onsdag, skriver TV 2 og det regionale medie sn.dk.

Her er den 60-årige mand blevet idømt fængsel i ni måneder for at have forfulgt og chikaneret sit tidligere offer. Den oprindelige dom er fra 2019. Dengang var drengen 11 år.

Sagen er speciel, fordi TV 2 og TV2 Øst har dokumenteret, hvordan den dømte opførte sig ved landsbyen Hejninge ved Slagelse. Når drengen cyklede hjem fra skole, dukkede den dømte mand op. Alene i november sidste år skete det syv gange, lyder det i anklageskriftet ifølge TV 2.

Den 60-årige har desuden efterladt penge og slik til drengen både ved drengens hjem og ved familiens sommerhus. Også via en anden dreng fra området forsøgte han at opnå kontakt.

Under sagen har den 60-årige nægtet sig skyldig. Ifølge en retspsykiatrisk erklæring er manden normalt begavet, men han beskrives som umoden og behovsstyret, skriver det regionale medie sn.dk.

Han blev anholdt i januar af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og en dommer besluttede derefter at varetægtsfængsle ham.

I januar opstod der brand i garagen på mandens bopæl, og på en mur er der med rød maling skrevet "Her bor en pædofil", oplyser sn.dk.

- Så jeg kommer nok hjem til et hul i jorden og en død kat, sagde manden tirsdag i retten ifølge sn.dk.

Efter dommen onsdag er han dog ikke kommet hjem. Varetægtsfængslingen fortsætter, indtil afsoningen kan blive sat i værk.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden