Kvinde gemte kniv i armlæn og dræbte 62-årig i Esbjerg

50-årig kvinde får 12 års fængsel for knivdrab på bekendt i Vædderens Kvarter i Esbjerg.

Med flere knivstik blev 62-årige Bent Steen Sørensen tilbage i marts 2020 i Esbjerg-forstaden Sønderris. Det skete på en adresse i Vædderens Kvarter.

Da politiet nåede frem, befandt den i dag 50-årige Janne Jensen sig i lejligheden, og det ligger nu fast, at det var hende, som førte kniven og slog Bent Steen Sørensen ihjel.

Onsdag har Vestre Landsret i Esbjerg idømt kvinden 12 års fængsel for drabet. Dommen er en stadfæstelse af den dom, som Retten i Esbjerg afsagde i sagen i september.

Janne Jensen har under sagen blandt andet forklaret, at Bent Steen Sørensen skulle have sagt, at han ville voldtage hende, og hun har derfor påberåbt sig at have handlet i nødværge ved at stikke ham seks gange.

Nødværge er en såkaldt straffrihedsgrund, som betyder, at man ikke straffes for en forbrydelse, som man har begået for eksempel for at forsvare sig selv. Dog er det et krav, at man ikke bruger mere vold end nødvendigt, for at der kan være tale om nødværge.

Drabskniven var gemt i et armlæn på en sofa i lejligheden. Den var blot et blandt flere våben, som kvinden havde gemt rundt om i lejligheden. Det kom frem under sagen i byretten i september.

Efter byretsdommen ankede Janne Jensen dommen til Vestre Landsret. Kravet var frifindelse, men landsretten har altså tiltrådt afgørelsen fra byretten.

Landsrettens dom er endelig og kan ikke ankes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.