Landsret skærper straffe i sag om svindel begået mod Lego

To mænd begik med falske ordrer svindel mod Lego for adskillige millioner. Landsret har skærpet straffen.

En tidligere ansat ved Lego og en indehaver af et fynsk el-firma orkestrerede svindel mod Lego for millioner af kroner. Landsretten har nu sat straffen i sagen op. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En tidligere ansat ved Lego og en indehaver af et fynsk el-firma orkestrerede svindel mod Lego for millioner af kroner. Landsretten har nu sat straffen i sagen op. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vestre Landsret i Viborg har torsdag skærpet straffen over for to mænd i en sag om millionbedragerier begået mod legetøjsgiganten Lego, hvor den ene var ansat.

Da de to mænd blev dømt ved Retten i Kolding i februar sidste år, lød straffene på to år og seks måneders fængsel til den ene mand, mens den anden blev straffet med fængsel i to år og ni måneder. Men det var for lidt, vurderer Vestre Landsret.

De to mænds fusk med fakturaer er i landsretten blevet takseret til en straf på henholdsvis tre års fængsel og fængsel i tre år og tre måneder.

Den ene mand sad i en betroet lederstilling i legetøjskoncernen, hvor han i flere tilfælde oprettede og godkendte indkøbsordrer, hvorefter fakturaen blev betalt af Lego.

Den anden mand var indehaver af et fynsk el-firma, og det var ham, som fik ordrerne. Men de blev ikke udført, og de to mænd delte rovet mellem sig.

Det var de to mænd, som efter byretsdommen i fjor valgte at anke til landsretten. Kravet var frifindelse, men det endte altså i stedet med en hårdere straf.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.