Lars Findsen takker betjente i arresten for god behandling

Rejse fra Nordmakedonien blev afbrudt af betjente i lufthavn. Nu glæder spionchef sig til at komme helt hjem.

Lars Findsen har været chef i Forsvarets Efterretningstjeneste i mere end fem år. Inden da var han departementschef i Forsvarsministeriet i otte år. Og tidligere var han i fem år chef for Politiets Efterretningstjeneste. (Arkivfoto) <i>Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix</i>

Lars Findsen har været chef i Forsvarets Efterretningstjeneste i mere end fem år. Inden da var han departementschef i Forsvarsministeriet i otte år. Og tidligere var han i fem år chef for Politiets Efterretningstjeneste. (Arkivfoto) Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Efter løsladelsen takker Lars Findsen både landsrettens dommere og de ansatte i det arresthus, hvor han har været indespærret.

Det fremgår af en udtalelse fra hans forsvarere torsdag eftermiddag.

"Jeg er selvsagt glad og taknemmelig for Østre Landsrets afgørelse. Jeg vil også gerne takke personalet i Hillerød Arrest for god behandling", hedder det.

Siden 9. december har den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste siddet varetægtsfængslet i arresten på grund af kendelser afsagt af en dommer i Københavns Byret.

Indespærringen skyldes en mistanke om, at han skal have lækket statshemmeligheder.

Efter et usædvanligt langvarigt retsmøde, der har strakt sig over to dage, i Østre Landsret har den 57-årige jurist torsdag eftermiddag fået sin frihed tilbage.

"Lige nu og her har jeg ikke mere at sige, men jeg vil komme med en udtalelse i den nærmeste fremtid", står der i erklæringen, som advokaterne Lars Kjeldsen og David Neutzsky-Wulff har formidlet i en mail.

"Som de fleste ved, blev jeg anholdt, på vej hjem fra en arbejdsopgave i Nordmakedonien. Nu er mit fokus på at komme helt hjem".

Efterforskningen mod Lars Findsen og fire andre - heriblandt den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) - er blevet udsat for kritik.

Flere tidligere departementschefer har i Politiken og Berlingske langet ud mod regeringens håndtering af affæren, som begyndte at rulle i august 2020, da Tilsynet med Efterretningstjenesterne rejste mistanke om mulig ulovlig overvågning i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Justitsministeriets tidligere departementschef Michael Lunn skrev i et indlæg i Politiken, at han formodede, at sagen drejer sig om, at Lars Findsen skulle have udtalt sig til journalister om "et påstået overvågningssamarbejde mellem FE og en amerikansk efterretningstjeneste."

Det er "uforståeligt, at man har valgt at få Lars Findsen varetægtsfængslet og formentligt rejse en egentlig straffesag imod ham," skrev Lunn.

I sig selv kan den kontante fremfærd fastholde den offentlige omtale af det påståede samarbejde - og dermed ryger hemmeligholdelsen, påpegede han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden