Mand dømt for serie af overgreb på kollegium i København

Efter en fest på et kollegium gik en 26-årig mand fra værelse til værelse. Han voldtog blandt andet en kvinde.

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand tre år og fire måneders fængsel i en sag om en serie af overgreb, der fandt sted natten til 22. maj sidste år på Egmont H. Petersens Kollegium i København. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand tre år og fire måneders fængsel i en sag om en serie af overgreb, der fandt sted natten til 22. maj sidste år på Egmont H. Petersens Kollegium i København. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En 26-årig mand er skyldig i en serie af overgreb, som fandt sted på et kollegium i løbet af en nat i maj 2021.

Københavns Byret har tirsdag idømt manden tre år og fire måneders fængsel, oplyser Københavns Politi på Twitter. Desuden omtaler Ekstra Bladet dommen.

Overgrebene fandt sted på Egmont H. Petersens Kollegium i København, hvor manden gik ind på flere værelser efter en fest.

Ifølge anklageskriftet nåede manden at forstyrre 12 beboere.

Den alvorligste anklage handlede om, at han gik ind på en sovende kvindes værelse og voldtog hende. Da kvinden vågnede, fortsatte han, selv om hun sagde, at han skulle stoppe, lyder det i anklagen.

Anklageskriftet rummer også en anklage om voldtægtsforsøg og voldtægt ved andet seksuelt forhold med en anden kvindelig beboer samt blufærdighedskrænkelse af fem andre beboere.

Hvad angår de sidste fem beboere i anklageskriftet, gik tiltalen på, at han krænkede husfreden eller forsøgte på det ved at have skaffet sig eller forsøgt at skaffe sig adgang til deres værelser.

Under retssagen har den 26-årige mand ifølge Ekstra Bladet nægtet sig skyldig. Dog kom det også frem, at han dagen efter overgrebene skrev til sin veninde:

- Jeg var åbenbart en mini sex predator. (mini sex krænker, red.)

Ifølge avisen overvejer han, om han vil anke dommen. Retten har udstrakt navneforbuddet, der beskytter hans identitet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden