Mand idømt forvaring for drab og partering af 24-årig

I en bestialsk drabssag fra Vestgrønland er en 28-årig mand idømt forvaring. Lydfil førte til tilståelse.

En 28-årig mand er ved Qaasuitsoq Kredsret i Ilulissat i Vestgrønland idømt forvaring for at have dræbt og efterfølgende parteret en 24-årig mand.

Det skriver det grønlandske medie KNR.

Den 2. oktober sidste år blev et menneskeben fundet blandt skraldet ved Ilulissat Affaldsforbrænding i Vestgrønland. Området blev afspærret og affaldet på affaldsforbrændingen blev gennemgået.

Et par dage senere dukkede et hoved op.

Offeret viste sig at være den 24-årige Maassannguaq Dalager, der ifølge anklagemyndigheden blev dræbt den 29. september.

En lille uge efter det første fund af ligdele anholdt politiet den 8. oktober tre personer. De to blev hurtigt løsladt, mens den nu 28-årige Tittus Hansen blev varetægtsfængslet.

Han har under hele sagen nægtet sig skyldig, men onsdag gik han til bekendelse.

Det skete, efter at der i retten blev afspillet en lydfil med en telefonsamtale, hvor Tittus Hansen over for to mænd i detaljer fortæller om drabet og parteringen, skriver KNR.

En forvaringsdom betyder, at man i rettens øjne er så farlig for sine omgivelser, at man skal spærres inde på ubestemt tid.

- Retten er ikke i tvivl om, at Tittus Hansen har slået Massanguaq Dahlager ihjel og derefter har parteret ham. Det er brutalt og barbarisk, sagde kredsdommer Eleonora Steenholdt Mørch ifølge NRK.

Titus Hansen valgte at modtage dommen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.