Midaldrende kvinde fængslet i tys-tys plejehjemssag

Politi har oprettet mystisk plejehjemssag som sag om drabsforsøg. Kvinde omkring 60 år er fængslet i sagen.

Politiet har siden midten af marts været uhyre sparsom med oplysninger om en efterforskning vedrørende et plejehjem i Randers. Ritzau har nu erfaret, at det er en midaldrende kvinde, som sidder fængslet i sagen.

Østjyllands Politi har oplyst, at en person 14. marts blev anholdt i forbindelse med en efterforskning på Plejecenter Tirsdalen i Kristrup i Randers. Af en retsbog fra Retten i Randers fremgår det, at der er tale om en midaldrende kvinde.

Ifølge lokale medier drejer sagen sig angiveligt blandt andet om nogle mistænkelige indlæggelser, som er sket fra plejecenteret. Det har politiet dog hverken villet be- eller afkræfte.

Af hensyn til efterforskningen af sagen blev kvinden nemlig fængslet for såkaldt dobbeltlukkede døre ved et retsmøde den 15. marts. Det betyder, at hverken oplysningerne om efterforskningen eller sigtelsen mod kvinden må offentliggøres.

Retsbogen fra Retten i Randers, som Ritzau har fået aktindsigt i, er da også blottet for al information om sagen. Kun kvindens identitet fremgår, og den må ikke røbes.

For retten har nedlagt et navneforbud, og det betyder, at hverken navn stilling, bopæl eller andre oplysninger om kvinden, som kan røbe hendes identitet må offentliggøres.

Af den grund vil Ritzau ikke skrive kvindens præcise alder, men der er tale om en kvinde omkring de 60.

Selv om sigtelsen i sagen holdes hemmelig, er det dog allerede kendt, at politiet har oprettet sagen som en sag om forsøg på manddrab. Det har Randers Amtsavis skrevet på baggrund af politiets journalnummer.

Nummeret indeholder en såkaldt gerningskode, som siger noget om, hvordan politiet har startet sagen op.

Politiets journalnummer fremgår normalt også af retsbøger. Men Retten i Randers har valgt at slette nummeret fra den aktindsigt som Ritzau har modtaget.

Ritzau har dog på anden måde fået bekræftet, at der er tale om et journalnummer, der peger på drabsforsøg.

At sagen er oprettet som en sag om drabsforsøg, udelukker ikke, at sagen handler om noget andet, da der kan være rejst sigtelse for noget helt andet, eller da der kan være rejst yderligere sigtelse. Dette er foreløbig uvist.

Ud over grundlovsforhøret 15. marts har der været et retsmøde 12. april, hvor kvinden fik forlænget sin varetægtsfængsling. Næste retsmøde i sagen er 10. maj.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.