Mistænkt for drab i Aarhus er anholdt i fængsel

En tredje mand er blevet sigtet i sag om drab på 34-årig mand i Aarhus. Den sigtede blev anholdt i et fængsel.

Østjyllands Politi har anholdt en tredje mistænkt i sagen om drabet på en 34-årig mand, der blevet fundet død i Rådshusparken i Aarhus i december. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Østjyllands Politi har anholdt en tredje mistænkt i sagen om drabet på en 34-årig mand, der blevet fundet død i Rådshusparken i Aarhus i december. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Østjyllands Politi har anholdt en 26-årig mand, der sigtes for at have dræbt en 34-årig mand i Rådhusparken i Aarhus i december sidste år.

Det oplyste politiet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Den 26-årige mand blev mandag formiddag anholdt i et fængsel, hvor han i øjeblikket afsoner en dom afsagt i en anden sag.

Han er den tredje, der har været anholdt i drabssagen. De to øvrige sigtede i sagen, en nu 25-årig mand og en 58-årig mand, blev i december fængslet i sagen, men løsladt igen i januar.

De nægter sig skyldige, men er begge fortsat sigtet.

- Det har været et svært miljø at efterforske i, men vi har i de seneste måneder fortsat vores massive efterforskning, og det har nu ført til, at vi har anholdt og sigtet en tredje mand i sagen, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi Brian Voss Olsen i pressemeddelelsen.

Han uddyber over for Ritzau, at der er tale om et drab i misbrugsmiljøet.

Den 26-årige mand, der altså i forvejen sidder bag tremmer, blev tirsdag fremstillet i Retten i Aarhus. Ifølge Århus Stiftstidende oplyste mandens forsvarer i grundlovsforhøret, at han nægter sig skyldig.

Dommeren varetægtsfængslede den 26-årige frem til foreløbigt 28. juni.

Inden retsmødet forklarede Brian Voss Olsen, at man krævede ham fængslet, selv om han allerede afsoner en dom, så han ikke kan påvirke efterforskningen.

- Det er af hensyn til efterforskningen. For når man sidder og afsoner, er det ikke med samme vilkår, som når man er varetægtsfængslet, sagde politiinspektøren til Ritzau.

Dommeren lukkede dørene til retsmødet, så det er hemmeligt, hvad den 26-årige eventuelt har forklaret.

Politiet vil ikke fortælle, hvilken dom den 26-årige afsoner nu, men det har ikke nogen relation til drabssagen.

Det var 9. december, at den 34-årige mand blev fundet død i Rådhusparken i Aarhus. Umiddelbart var det ikke klart, hvordan den afdøde mand var kommet af dage.

En del af Rådhusparken blev afspærret, mens en retsmediciner og politiets teknikere gik i gang med deres undersøgelser af liget og findestedet. Det viste sig, at den 34-årige var blevet kvalt.

Brian Voss Olsen ønsker ikke at fortælle, hvad de tre mistænkes roller ifølge politiet er i drabssagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.