Mistanke: Mænd svindlede for 29 millioner via falske fakturaer

To mænd på 21 og 47 år er tirsdag blevet anholdt. De er mistænkt i en sag om omfattende moms- og skattesvig.

Københavns Politi har anholdt to mænd, der er mistænkt for økonomisk kriminalitet for omkring 29 millioner kroner. (Arkivfoto) <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Københavns Politi har anholdt to mænd, der er mistænkt for økonomisk kriminalitet for omkring 29 millioner kroner. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ved at udstede fiktive fakturaer har to mænd begået hvidvask, moms- og skattesvig for omkring 29 millioner kroner, mener politiet.

De to mænd på 21 og 47 år er blevet anholdt tirsdag, oplyser Københavns Politi på Twitter.

To adresser i Nordsjælland og på Vestegnen er også blevet ransaget.

Politiet kom på sporet af svindel, da man var i gang med at efterforske en anden sag om økonomisk kriminalitet, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Peter Reisz.

- Efterforskningen har stået på genne længere tid, og den kører stadig. Det er en udspringer af en anden sag, siger han.

Den anden sag er der dog endnu ikke faldet dom i. Derfor kan Peter Reisz heller ikke oplyse nærmere om efterforskningen her.

De falske fakturaer er ifølge politiet blevet udstedt gennem virksomheder i form af vikarbureauer. Det er ikke oplyst, hvor længe svindlen menes at have stået på.

I forbindelse med den videre efterforskning skal der blandt andet ses nærmere på materiale fundet på de to ransagede adresser.

- Vi har været ude at ransage. Her har vi fundet effekter, der nu skal undersøges, siger Peter Reisz.

Han ønsker ikke at uddybe, hvilke genstande eller effekter der er tale om.

De to mænd bliver ikke stillet for en dommer i sagen med henblik på varetægtsfængsling. Det sker ellers ofte, at politiet vil have mistænkte personer bag tremmer, mens en efterforskning står på.

- De to mænd bliver sigtet i løbet af tirsdag. Men de bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør. Vi er så langt i efterforskningen, at det ikke giver mening, siger Peter Reisz.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden