Mor dømmes som smugler - rejste med kokain og sin søn

Brasilianer ankede byrettens dom for at blive frifundet, men i stedet har Østre Landsret skærpet straffen.

To gange fløj kvinde fra Brasilien til Danmark med kokain i rullekufferter, fastslår Østre Landsret. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

To gange fløj kvinde fra Brasilien til Danmark med kokain i rullekufferter, fastslår Østre Landsret. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En brasiliansk kvinde er onsdag blevet idømt otte års fængsel, fordi hun to gange bragte kokain til Danmark skjult i rullekufferter.

I en sag, som politiet har kaldt "Operation Trolley", har Østre Landsret besluttet at forhøje straffen.

Da den 45-årige kvinde bringes ind i retslokalet med fængselsbetjente, er der smil på ansigtet. Kort efter bøjer hun sig forover og bryder hulkende sammen, mens tolken forsøger at trøste hende.

Anholdelsen skete 1. juledag 2019, da hun var kommet til Københavns Lufthavn med sin dengang niårige søn.

Sonia Maria Gervasio Sales har været varetægtsfængslet lige siden, og sønnen har været anbragt i familiepleje.

- På det menneskelige plan er det en tragedie, siger hendes forsvarer, advokat Klaus Ewald, efter domsafsigelsen.

Det var kvinden, der ankede byrettens dom, som lød på fængsel i seks år. Men i stedet for den ønskede frifindelse er hun altså blevet dømt i større omfang og har fået en længere straf. Mængden var cirka 12 kilo kokain, fastslår domsmandsretten.

Sagen viser, at domstolene straffer de kurérer, der står for det mest risikable arbejde i narkosager, ganske hårdt.

Ved domsafsigelsen siger retsformanden dog, at der i strafudmålingen er taget hensyn til, at kvindens rolle har været af "underordnet karakter".

Det første smugleri skete i oktober 2019, da den 45-årige rejste fra Lissabon til København og derefter med sin partner indlogerede sig på Grand Hotel på Vesterbro i København.

I parrets hotelværelse lå et stort bundt pengesedler i en plastikpose. De 88.500 euro var de danske modtageres betaling for kokainen. Landsretten finder også et bevis i, at det er kvinden, der har ført et regnskab i en notesbog.

Næste tur skete som nævnt i julen. Her rejste parret fra São Paulo i Brasilien via Frankfurt, og igen var der kokain i rullekufferterne.

Landsretten har desuden idømt en af sagens hovedmænd fængsel i ti år. Peter Yde Saltoft på 50 år tog imod kokainen og betalte for den. For hans vedkommende er resultatet det samme som i Københavns Byret i maj sidste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden