Øjenvidner til skyderi i Fields fortæller om panik og frygt

En 34-årig mand frygtede for sin lille datters liv, men formåede at filme formodet gerningsmand i Fields.

Politifolk og ambulancer på plads foran storcenteret Fields på Amager, hvor et voldsomt skyderi fandt sted søndag. Mange mennesker formåede at flygte fra stedet, mens andre fandt vej til butikkers baglokaler for at komme i sikkerhed. <i>Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix</i>

Politifolk og ambulancer på plads foran storcenteret Fields på Amager, hvor et voldsomt skyderi fandt sted søndag. Mange mennesker formåede at flygte fra stedet, mens andre fandt vej til butikkers baglokaler for at komme i sikkerhed. Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Kaos, panik, frygt.

For hundredvis af mennesker udviklede søndag eftermiddag sig dramatisk, da de pludselig befandt sig midt i et voldsomt skyderi i det store shoppingcenter Fields på Amager.

Et ukendt antal personer har mistet livet i skyderiet, mens andre er blevet såret.

Flere øjenvidner fortæller til medier, at de først ikke forstod, hvad der skete. Alvoren gik dog hurtigt op for dem.

En af dem er Lisbeth Gøtzsche, der har talt med B.T.

- Efter knaldet kom der bare en kæmpe menneskemængde. Alle løb helt vanvittigt. Men man tænke alligevel var det nu skud?

- Men lige pludselig fra den anden side kom der to-tre skud også gik folk bare i vild panik. Og nede fra stueetagen væltede det bare op med mennesker, som flygtede fra skuddene. Folk væltede ind i butikker for at komme væk, siger hun til avisen.

Det lykkedes hende at søge tilflugt i en butik, hvor personalet hurtigt fik rullet gitteret ned. Igennem gitterets huller kunne hun sammen med 11 andre personer se betjente komme løbende med geværer.

Personerne i butikken barrikaderede sig efterfølgende i butikkens baglokale.

34-årige Mahdi Al-wazni har talt med flere medier, herunder TV 2 og Ekstra Bladet. Han kunne ikke finde sin to-årige datter, da han pludselig så den formodede gerningsmand længere nede af den tomme butiksgang.

- Jeg var bange for, at der skulle ske noget med hende, men det var, som om at jeg var uden følelser, da jeg stod der foran ham. Jeg skulle bare finde hende, og så filmede jeg ham også for at være sikker på, at det blev filmet, hvis han ville skyde mig, fortæller Mahdi Al-wazni til medierne.

Datteren var med et familiemedlem kommet i sikkerhed på et låst kontor i bygningen.

Videoen af manden er blevet offentliggjort flere steder. Den viser en ung mand med et langt skydevåben i hånden. Han er iført lange shorts og en mørk vest.

Politiet har søndag aften på en pressebriefing oplyst, at man har anholdt en 22-årig etnisk dansk mand i forbindelse med skyderiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.