Otte mænd får lange straffe for at fange og afstraffe mand

Mænd frihedsberøvede 28-årig mand og begik vold imod ham i regi af en motorcykelklub. De er nu dømt i Odense.

Retten i Odense har torsdag udmålt straffe på mellem ni og fem års fængsel i en sag om langvarig frihedsberøvelse, vold og trusler. (Arkivfoto). <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Odense har torsdag udmålt straffe på mellem ni og fem års fængsel i en sag om langvarig frihedsberøvelse, vold og trusler. (Arkivfoto). Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Der er torsdag udlanget lange straffe i en sag om langvarig frihedsberøvelse, vold og trusler.

Otte mænd idømmes mellem fem og ni års fængsel, oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi på Twitter.

Mændene, der har haft tilknytning til den newzealandske motorcykelklub Mongrel Mob Riders' fynske afdeling, blev tidligere på måneden fundet skyldige i sagen, og nu er straffene altså udmålt i Retten i Odense.

- Der er ved fastsættelsen af straffen lagt vægt på karakteren og den tidsmæssige udstrækning af frihedsberøvelsen, som blev begået af de tiltalte i forening, herunder den rå og brutale vold, som blev begået i tilknytning hertil, og den foretagne pengeafpresning, skriver retten på sin hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladet gik de hårdeste straffe til Daniel Flodin, Mike Albech Andersen og Alexander Victor Møller Rønsholt, som alle fik ni års fængsel.

Joakim Slot Saabye blev idømt otte års fængsel, mens Martin Cimadon og Martin Andersen fik syv års fængsel. Anders Løkke Mikkelsen fik seks års fængsel, og Jacob Emil Jespersen fængsel i fem år.

Ifølge Ekstra Bladet gik anklageren som den hårdeste straf efter otte års fængsel, men rettens nævningeting har altså vurderet, at der skulle endnu længere straffe til.

Offeret var en da 28-årig mand, der selv er stået frem i Ekstra Bladet under sit fornavn, Chris.

Han blev frihedsberøvet mellem den 4. og 27. marts sidste år. Chris blev rykket rundt mellem flere forskellige adresser på Fyn og mishandlet.

- De torturerer mig og banker mig. De tager mine sko og smasker mine ben med et alubat, så jeg næsten ikke kan gå, har Chris tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Chris har også selv været medlem af Mongrel Mob Riders, men de andre mente, at han havde været illoyal og afpressede ham.

Han blev i længere tid holdt fanget i uhumske rum, fik tape for munden og blev lænket med håndjern til en radiator flere døgn i træk.

Under afpresningen forsøgte gerningsmændene blandt andet at klippe en lillefinger af Chris, slog ham med et baseballbat af aluminium og en kødhammer og stak og snittede ham med knive flere steder på kroppen.

Gerningsmændene filmede et af overfaldene, hvor den 28-årige mand med hænderne foran ansigtet prøver at undvige flere knivstik. Videoen blev efterfølgende delt for at ydmyge ham.

Som led i dommen er der tilkendt en erstatning på 100.000 kroner til Chris.

Ifølge Ekstra Bladet har Daniel Flodin, Joakim Slot Saabye, Martin Cimadon og Martin Andersen anket på stedet.

Mike Albech Andersen, Alexander Rønsholt og Jacob Emil Jespersen tager betænkningstid, men Anders Løkke Mikkelsen har modtaget dommen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.