Overborgmester vil mindes ofre for skyderiet i Field's

Københavns Kommune arbejder på at stable en mindehøjtidelighed på benene for at mindes ofre for skyderi.

Københavns Kommune arbejder på at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's søndag. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Københavns Kommune arbejder på at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's søndag. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Københavns Kommune arbejder på at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene ved skudepisoden søndag i shoppingcenteret Field's.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tre personer blev dræbt og fire personer hårdt såret, da der blev udløst skud søndag eftermiddag.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder skyderiet meningsløst:

- Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund, siger hun.

- Lige nu arbejder vi på højtryk for at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene. Vi offentliggør mere, så snart det er på plads, tilføjer hun.

Hun har i kølvandet på skyderiet fået en række henvendelser fra borgmesterkolleger i blandt andet Malmø, Helsingborg og Oslo med kondolence og støtte.

Også københavnere har henvendt sig til overborgmesteren, fremgår det:

- Jeg også talt med københavnere, og flere har skrevet til mig. Med tragedien kommer også tanken: "Hvad nu hvis det var mine børn?"

- Ja, hvad nu hvis. Jeg er selv mor til to teenagere og bærer præcis de samme følelser og tanker.

- De har brug for at gøre noget. For at genvinde den tryghed, som er noget af det fineste, vi har med hinanden i København og i Danmark. Også det kan jeg genkende, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Det er endnu uvist, hvornår mindehøjtideligheden vil blive afholdt, og hvordan det kommer til at gå.

En 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand, som er russisk statsborger, men bor i Danmark, blev dræbt i skyderiet.

Fire blev desuden ramt af skud.

Der er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig pige.

Politiet anholdt søndag en 22-årig etnisk dansk mand i sagen. Han er sigtet for drab og bliver mandag fremstillet i grundlovsforhør på et endnu ukendt tidspunkt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.