OW Bunker: Landsret siger ja til at hæve erstatningskrav

Konkursboet efter kollapsede OW Bunker får lov at hæve erstatningskrav med 800 millioner kroner.

Østre Landsret har fredag givet grønt lys for, at konkursboet efter oliehandelsselskabet OW Bunker kan hæve erstatningskrav mod kapitalfonden Altor og revisionsselskabet Deloitte med 800 millioner kroner, skriver Børsen.

Sagen er en af tre sager, hvor kurator i det kollapsede selskab forsøger at hive penge hjem til kreditorerne. De to af sagerne er blevet afvist af landsretten. Den ene afgørelse er sågar blevet blåstemplet i Højesteret.

De afviste sager er anlagt efter den sag, hvor der fredag er truffet afgørelse i landsretten. Konkursboet får med det forhøjede erstatningskrav mulighed for at få nogle af de penge hjem, som man blev afskåret fra i forbindelse med afvisningerne af de andre sager.

Fredagens afgørelse er imidlertid alene en såkaldt delafgørelse. Retten har ene og alene taget stilling til, om der var grundlag for, kurator Søren Halling-Overgaard kunne skrue op for det oprindelige krav.

Hovedspørgsmålet i sagen bliver i sin natur, om de sagsøgte overhovedet kan siges at have et erstatningsansvar, og i givet fald skal det så udmåles, hvor stort et beløb der skal erstattes.

Selskabet OW Bunker, der havde base i Nørresundby, handlede med brændstof til skibsfarten verden over.

Selskabet gik konkurs i 2014. Det skete blot otte måneder efter en storstilet børsnotering, som blev fejret som en stor succes.

Op til børsnoteringen var OW Bunker ejet af kapitalfonden Altor. Kort forinden trak fonden et stort beløb ud som udlodning til et selskab i Luxembourg.

Til mediet ShippingWatch oplyser Deloitte, at man er overrasket over fredagens afgørelse om det forhøjede erstatningskrav, og at man vil indbringe afgørelsen for Højesteret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.