Politi har fået flere anmeldelser efter røveri af FCK-trøje

Flere vidner og mindst et offer er gået til politiet, som efterlyste oplysninger om fodboldtrøje-røveri.

Fans af Brøndby var søndag involveret i uro med kanonslag og kast af genstande mod politibetjente. Desuden efterforsker politiet episoder om røveri - muligvis flere - af FCK-trøjer. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Fans af Brøndby var søndag involveret i uro med kanonslag og kast af genstande mod politibetjente. Desuden efterforsker politiet episoder om røveri - muligvis flere - af FCK-trøjer. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Politiet er onsdag fortsat i gang med at samle brikkerne i en sag om et eller flere trøje-røverier begået mod FCK-fans i S-toget.

Tirsdag eftermiddag efterlyste Københavns Politi vidner og mulige ofre, og det har ført til flere henvendelser fra både vidner og mindst et offer. Det oplyser politiet onsdag morgen til Ritzau.

En videooptagelse af en episode i toget, hvor en mand i Brøndby-trøje tvinger en ung mand i FCK-trøje til at tage sin trøje af, er blevet delt bredt på sociale medier og i flere nyhedsmedier. Politiet betragter det som et røveri.

Røveriet fandt sted søndag efter kampen mellem FCK og Brøndby i Parken, som endte 4-1 til FCK.

Onsdag oplyser politiet, at det har kontakt til mindst et offer i sagen, men det er endnu ikke fastlagt, om det er den unge mand, som ses på optagelsen.

Da politiet udsendte efterlysningen tirsdag, lød det, at der kunne være flere ofre i sagen, og politiet har da også fået flere anmeldelser.

- Efter vores efterlysning af forurettede og vidner i går har vi modtaget flere anmeldelser om forhold – om de er enkeltstående eller er sket i sammenhæng med det, der sker i videoen, er vi i gang med at klarlægge.

- Vi vil fortsat gerne høre fra alle, der kan hjælpe os med oplysninger om denne episode eller lignende episoder den dag, skriver politiet i en mail onsdag.

Endnu er ingen blevet anholdt eller sigtet i sagen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Der var flere episoder med uroligheder i forbindelse med søndagens fodboldopgør.

For eksempel måtte Københavns Hovedbanegård kortvarigt evakueres på grund af kanonslag affyret af Brøndby-tilhængere. Folk måtte løbe ud af hovedbanegården, oplyste politiet mandag.

Desuden blev det nærmest til et stormløb mod politifolk, da fans ville ind i Parken uden om billetkontrollen. Betjentene valgte at trække stavene. Desuden blev der kastet genstande mod de såkaldte dialogbetjente, som ikke er beskyttet af særligt udstyr.

Det er endnu uvist, om det får konsekvenser for tilskueres mulighed for at se kommende kampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.