Politi vil kræve fængsling i sag om FCK-tilhængers trøje i S-tog

Gerningsmand ved episode, hvor en passager i et S-tog blev truet til at tage sin FCK-trøje af, har meldt sig.

Fans af Brøndby IF gjorde sig bemærket på flere måder i forbindelse med søndagens kamp mod FCK i Parken. (Arkivfoto). <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Fans af Brøndby IF gjorde sig bemærket på flere måder i forbindelse med søndagens kamp mod FCK i Parken. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Efter en meget omtalt episode i et S-tog, hvor en ung tilhænger af FCK blev tvunget til at tage sin trøje af, har gerningsmanden meldt sig selv.

Det oplyser Københavns Politi onsdag aften.

Den pågældende risikerer at skulle tilbringe en tid i Vestre Fængsel. Torsdag vil han blive fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør, oplyser politiet, og det kan altså ende med frihedsberøvelse.

På Twitter skriver politiet, at han "klargøres til fremstilling". Retsmødet vil finde sted i Københavns Byret.

I politiet har man onsdag aften besluttet ikke at frigive yderligere oplysninger - herunder den anholdtes alder, og om han nægter eller erkender sig skyldig i røveri.

Tidligere har politiet vurderet, at der var tale om en form for røveri, da Brøndby-tilhængeren truede den unge til at tage sin FCK-trøje af. Trøjen skulle brændes, lød det.

Hændelsen udspillede sig i et S-tog ovenpå kampen mellem FCK og Brøndby i Parken søndag. Episoden blev filmet, og optagelsen kom hurtigt ud på sociale medier.

Muligvis er der flere ofre i sagen, har politiet tidligere antydet.

Også på andre måder gjorde tilhængere af Brøndby sig bemærket i forbindelse med kampen. Nogle gik til angreb på politiet, og Københavns Hovedbanegård blev kortvarigt evakueret som følge af kanonslag.

En leder i Københavns Politi har tidligere onsdag talt om en "meget aggressiv adfærd" fra nogle tilhængere af Brøndby. Ofre var ud over betjente og tilfældige FCK-fans også sikkerhedspersonale.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.