Politi: Rufferi-netværk flyttede kvinder rundt i landet

I en sag om rufferi og menneskehandel er tre mænd fængslet for at udnytte ukrainske og russiske kvinder.

Fyns Politi oplyser, at fire mænd er blevet anholdt i en sag om rufferi og menneskehandel. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Fyns Politi oplyser, at fire mænd er blevet anholdt i en sag om rufferi og menneskehandel. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fire mænd står ifølge politiet bag et netværk, der brugte ukrainske og russiske kvinder som prostituerede i Odense, København og Aarhus.

Mandag blev mændene - en russer og tre letter - anholdt på adresser i København og Odense. Det oplyste Fyns Politi tidligere tirsdag.

Tirsdag eftermiddag har en dommer i Retten i Odense valgt at fængsle russeren og to af de lettiske statsborgere på henholdsvis 25 og 40 år i foreløbig tre uger, skriver politiet på Twitter.

Den sidste - en 27-årig lettisk mand - har fået opretholdt sin anholdelse i tre gange 24 timer.

Når dommeren har valgt at opretholde anholdelsen i tre gange 24 timer, skal manden for en dommer igen inden for tre døgn.

Her skal dommeren tage stilling til, om han skal løslades, eller om politiet har indsamlet tilstrækkeligt med beviser i sagen, til at han kan varetægtsfængsles.

Ifølge politiet arbejdede kvinderne, som mændene brugte, ulovligt i Danmark, og bagmændene flyttede dem rundt i landet.

Politiet oplyser i øvrigt, at der ikke er noget, der tyder på, at de ukrainske kvinder er kommet til Danmark som flygtninge i forbindelse med krigen i Ukraine.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.