Politi tog ingen chancer, da eftersøgt kriminel sendte video

Bevæbnet politi i aktion i mindre, nordjysk by

På Valdstedvej i Valsted nær Nibe blev der lørdag morgen sat ild til en bil.  <i>Foto: Lars Pauli</i>

På Valdstedvej i Valsted nær Nibe blev der lørdag morgen sat ild til en bil.  Foto: Lars Pauli

NIBE:En 22-årig kendt kriminel mands forhistorie var årsag til, at Nordjyllands Politi ikke tog nogen chancer, da de lørdag formiddag kl. 8.45 blev kaldt ud til en bilbrand i Valsted nord for Sebbersund.

Den 22-årige mand fra lokalområdet skulle have siddet bag tremmer efter at have fået en dom i en anden sag. Den afsoning var han udeblevet fra, og derfor kørte han lørdag morgen rundt i en bil i Valsted, som han mistede herredømmet over på Valstedvej.

Af uransagelige årsager valgte han at sætte ild til bilen og smutte derfra. Forinden filmede han dog ildspåsættelsen og delte derefter optagelsen i en såkaldt story på det sociale medie Snapchat.

På Valdstedvej i Valsted nær Nibe blev der lørdag morgen sat ild til en bil, der blev ført af en 22-årig kendt kriminel fra lokalområdet. <i>Foto: Lars Pauli</i>

På Valdstedvej i Valsted nær Nibe blev der lørdag morgen sat ild til en bil, der blev ført af en 22-årig kendt kriminel fra lokalområdet. Foto: Lars Pauli

Det blev Nordjyllands Politi efterfølgende opmærksom på, så efter først at have sendt en enkelt patrulje til Valsted sammen med Nordjyllands Beredskab, blev der handlet hurtigt på stationen i Aalborg. En indsatsleder og endnu en patrulje blev sendt til Valsted med udrykning, og det var årsagen til, at lokale borgere pludselig kunne se svært bevæbnet politi bevæge sig rundt i den lille by med 246 indbyggere.

Poul Fastergaard, vagtchef hos Nordjyllands Politi, bekræfter hændelsesforløbet - ligesom han oplyser, at politiet har slået kloen i den 22-årige mand. Kort før kl. 11 blev han anholdt helt uden dramatik på Lundevej i Nibe, hvor han kom cyklende.

- Vi har ham siddende nu, og vores jurister er ved at vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om han skal køres direkte til afsoning, fortæller vagtchefen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilken form for kriminalitet den 22-årige tidligere er dømt for - eller i hvor lang tid han er udeblevet fra afsoningen af den straf, han tidligere er idømt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.