Politi vil i dele af Aarhus kunne kropsvisitere alle

Østjyllands Politi har etableret tre visitationszoner, hvor de almindelige regler sættes ud af kraft.

Østjyllands Politi sætter retsplejelovens regler om kropsvisitation og ransagning af køretøjer ud af kraft i tre områder i Aarhus fra torsdag klokken 18 og frem til 20. juli. Her bliver der oprettet såkaldte visitationszoner i områderne.

Med beslutningen kan politiet frit kropsvisitere enhver og ransage køretøjer uden at have en konkret mistanke. Det kræves ellers normalt.

Zonerne oprettes omkring Rosenhøj, Trillegården og i Brabrand omkring Gjellerupparken. Begrundelsen er ifølge Østjyllands Politi, at der på seneste har været tegn til, at en gammel konflikt mellem kriminelle grupper er vakt til live igen.

Ifølge Østjyllands Politi har der i de seneste uger været flere voldelige hændelser, som har forbindelse til grupperne. I et tilfælde blev der affyret skud mod et køretøj og en beboelsesejendom i Trillegården.

- Det er vores vurdering, at det ulmer i det aarhusianske bandemiljø, og at der generelt er en meget anspændt stemning, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Vi har på det seneste set eksempler på, at store grupper forsamler sig i nogle bestemte områder, hvor politiet også har fundet skydevåben samt flere stik- og slagvåben, siger han.

Ifølge chefpolitiinspektøren frygter politiet, at konflikten vil udvikle sig i løbet af sommeren, hvor mange mennesker er udendørs.

- Derfor opretter vi nu visitationszoner i de tre områder, som grupperingerne har tilknytning til, så vi kan få våbnene væk fra gaden og sikre trygheden for alle de øvrige beboere, siger han.

Visitationszoner er foreløbig gældende frem til 20. juli. Her vil politiet vurdere, om der er grundlag for at opretholde zonerne, eller om de skal ophæves.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.