Politibetjent tiltalt: 74 kvinder krænket under køreprøver

Motorsagkyndig kommenterede ifølge tiltale kvinders udseende, gav dem massage og talte om sit eget sexliv.

Fra 2015 til 2019 blev 74 kvinder ifølge anklagemyndigheden udsat for grænseoverskridende adfærd begået af en køresagkyndig under deres køreprøver i København. (Arkivfoto) <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Fra 2015 til 2019 blev 74 kvinder ifølge anklagemyndigheden udsat for grænseoverskridende adfærd begået af en køresagkyndig under deres køreprøver i København. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En politibetjent har i talrige tilfælde overskredet grænsen for anstændig opførsel i sit arbejde som køreprøvesagkyndig i København.

Det mener anklagemyndigheden, som har tiltalt betjenten for stillingsmisbrug samt tvang og krænkelser begået mod 74 kvinder.

Fælles for kvinderne er, at de alle var til køreprøve, da betjenten - der ved prøverne skulle vurdere, hvorvidt kvindernes evner i trafikken rakte til et kørekort - krænkede deres blufærdighed.

Flere gange kommenterede han kvindernes udseende, fremgår det af anklageskriftet. Deres øjne, hår og kropsformer blev komplimenteret.

- Du har nogle af de flotteste øjne, sagde den motorsagkyndige blandt andet til en kvinde under hendes køreprøve.

Desuden spurgte manden - der i dag er 64 år - ind til flere af kvindernes sexliv og kæresteforhold.

Han indviede dem også i sine egne seksuelle præferencer.

Blandt andet fortalte han en køreskoleelev, at han var til hård sex, hvorefter han spurgte, om hun havde lyst til at drikke vin sammen med ham.

Anklageskriftet strækker sig over 23 sider. Den køreprøvesagkyndige er tiltalt for at have misbrugt sin stilling til dels at tvinge kvinderne til at "gøre, tåle eller undlade noget", dels at krænke deres blufærdighed.

Episoderne fandt ifølge tiltalen sted fra 2015 til 2019.

Betjenten gav flere af kvinderne massage. Det skete i parker og på villaveje, hvor han bad ofrene standse og stige ud af bilen.

Flere blev "nusset" i nakken, berørt på lårene, blev holdt i hånden eller krammet af den motorsagkyndige, beskrives det i anklageskriftet.

Fire af kvinderne har desuden fortalt, at politibetjenten efterlod sit telefonnummer på bagsiden af deres midlertidige kørekort.

Der er afsat otte dage til retssagen. Den skal behandles ved Retten på Frederiksberg og begynder 8. marts.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.