Politiet affyrer skud under biljagt på Djursland

Ingen blev ramt eller kom til skade, da politiet skød mod en flygtende bil. 29-årig sigtes for vanvidskørsel.

Under en biljagt på Djursland affyrede politiet skud for at få den flygtende bilist til at standse. Ingen blev ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med biljagten. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Under en biljagt på Djursland affyrede politiet skud for at få den flygtende bilist til at standse. Ingen blev ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med biljagten. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En biljagt på Djursland udviklede sig fredag eftermiddag dramatisk, da en politimand affyrede mindst et skud mod den flygtende bil.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Biljagten tog sin begyndelse klokken 13.36, da en politipatrulje nord for Glesborg ville stoppe en mørkegrøn Skoda Octavia med en 29-årig mand bag rattet.

I stedet for at standse stak den 29-årige af og kørte med høj fart sydpå gennem Glesborg og mod Ørum.

Undervejs kørte han ifølge politiet op på fortovet og mod ensretningen. Betjentenes vurdering var, at han var til fare for de andre trafikanter i området.

I et forsøg på at standse ham, valgte en af betjentene at skyde mod bilisten for at standse ham. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om der var tale om et eller flere skud.

Ingen blev ramt, og ingen kom til skade i forbindelse med biljagten og politiets skud.

- Det er vores vurdering, at der er tale om vanvidskørsel, og vi er nu ved at kortlægge den 29-åriges rute og kørsel, udtaler politikommissær Morten Bang i pressemeddelelsen.

- Vi hører i den forbindelse meget gerne fra borgere, som har været vidner til kørslen – særligt borgere, som har måtte undvige for at undgå at blive ramt af bilen.

Politiet regner med, at den 29-årig vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af lørdagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.