Mand er fængslet på psykiatrisk afdeling efter villabrand

Villa i Skibby brændte mandag aften ned. Politiet mener, at branden er påsat og har anholdt en mand.

En 28-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Her er han varetægtsfængslet i surrogat efter en villabrand i Skibby. (Arkivfoto). <i>Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix</i>

En 28-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød. Her er han varetægtsfængslet i surrogat efter en villabrand i Skibby. (Arkivfoto). Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Røg og flammer væltede mandag aften ud gennem taget på en toetagers villa på Tværvej i Skibby, og brandvæsnet kæmpede forgæves for at redde ejendommen. Nu har politiet anholdt en mand i sagen.

Nordsjællands Politi oplyser tirsdag, at en 28-årig mand er blevet anholdt og sigtet efter straffelovens alvorligste bestemmelse om brandstiftelse, paragraf 180.

I et retsmøde i Hillerød ønskede manden ikke at udtale sig, oplyser anklageren.

Dommeren har besluttet at varetægtsfængsle den 28-årige i fire uger. Frihedsberøvelsen skal finde sted på en psykiatrisk afdeling. Retten finder, at der i hvert fald er grundlag for en mistanke om den mere almindelige bestemmelse om brandstiftelse, oplyser anklageren.

Nordsjællands Politi bad mandag aften via Twitter borgere i området om at holde sig på afstand af branden, så politi og brandvæsen kunne arbejde i fred.

Det var brandfolk fra Frederiksborg Brand og Redning, som stod i spidsen for slukningsarbejdet, men på grund af brandens størrelse var der tilkaldt assistance fra nabobrandvæsenerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.