Dommer fængsler mistænkt for Viby-drab i marts

Politiet mener, at en 21-årig mand var et tilfældigt offer, da han i marts blev dræbt af skud i Viby J.

I et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus er en 27-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have skudt og dræbt en 21-årig mand i Viby J tilbage i marts. (Arkivfoto). <i>Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

I et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus er en 27-årig mand onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have skudt og dræbt en 21-årig mand i Viby J tilbage i marts. (Arkivfoto). Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Tilbage i marts blev en 21-årig mand fundet dræbt i sin bil, der holdt i et vejkryds i Aarhus-forstaden Viby J.

Siden har politiet forsøgt at finde frem til både motiv og gerningsmand, og nu mener man at være kommet et skridt nærmere sidstnævnte.

Onsdag er en 27-årig mand i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Han sigtes for drabet og for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Det var en politipatrulje, som var ude på anden opgave, der klokken 01.11 den 8. marts fandt den 21-årige dræbt. Han sad alene i sin bil ved OK-tanken i krydset mellem Søndervangs Allé og Ringvej Syd.

Tidligere onsdag fortalte politiet i en pressemeddelelse, at man tirsdag formiddag havde anholdt den 27-årige, som er sigtet for drabet.

- Vi har i vores efterforskning foretaget et meget systematisk og struktureret efterforskningsarbejde, udtalte politiinspektør Brian Voss Olsen i pressemeddelelsen.

- Vi har kigget timevis af videoovervågning igennem, foretaget en række vidneafhøringer og et stort antal tekniske undersøgelser, og det har alt sammen været med til at lede os frem til anholdelsen af den 27-årige.

Efter drabet fandt politiet en udbrændt VW Golf Variant. Den var påmonteret stjålne nummerplader på Ormslevvej nogle kilometer væk.

Fremgangsmåden med brug af skydevåben og en afbrændt bil ses typisk i drab, der har forbindelse til bandemiljøet.

Men allerede tidligt i efterforskningen afviste politiet, at offeret kunne knyttes til bandemiljøet. Anholdelsen og fængslingen af den 27-årige bekræfter politiets teori om, at den 21-årige var et tilfældigt offer.

- Han havde ingen relationer til det kriminelle miljø eller til bandegrupperinger, og han havde heller ingen forbindelse til den nu anholdte person, lød det fra Brian Voss Olsen i onsdagens pressemeddelelse.

Gennemgangen af videoovervågningen har desuden vist, at der var mindst to personer på gerningsstedet. Derfor er det muligt, at der vil blive foretaget yderligere anholdelser i sagen.

I grundlovsforhøret nægtede den 27-årige sig skyldig. Han overvejer at kære afgørelsen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.