Politiet efterlyser fortsat to mulige vidner i drabssag fra Holbæk

Politiet har endnu ikke fået fat i en teenager, som menes at stå bag drabet på 37-årig gravid kvinde.

Politiet holder ude foran et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, hvor en gravid kvinde torsdag aften blev stukket ihjel. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Politiet holder ude foran et plejecenter på Samsøvej i Holbæk, hvor en gravid kvinde torsdag aften blev stukket ihjel. Claus Bech/Ritzau Scanpix

Siden en 37-årig gravid kvinde torsdag aften blev stukket ihjel i Holbæk, har politiet søgt to mulige vidner, som befandt sig i området på gerningstidspunktet.

Søndag eftermiddag meldte to mænd sig selv til politiet, men siden har det vist sig, at der ikke er tale om de mulige vidner, som politiet gerne vil have fat i.

Det konkluderer politiet, efter at afhøringen af de to mænd er afsluttet søndag. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse søndag aften.

- De to har noget overraskende erkendt, at de også har været ude på gerningsaftenen, men det er med sikkerhed ikke dem, vi har ledt efter, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

- Afhøringen af dem har altså vist, at de ikke har set drabet og derfor ikke er interessante for politiet, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist i meddelelsen.

Dermed efterlyser Midt- og Vestsjællands Politi fortsat de to mænd, som var på gerningsstedet, da kvinden blev dræbt på Samsøvej i Holbæk sent torsdag aften.

Det er to formodede indbrudstyve, som kan have set drabet. De er søndag blevet lovet frit lejde, hvis de melder sig.

- Vi ved, at der har været to mænd, som så drabet ske. Og vi er ret sikre på, at de var i området for at begå indbrud, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

- Vi appellerer fortsat til dem om at henvende sig. De skal ikke være bekymrede for, om vi kommer til at spørge ind til deres eventuelle indbrudsplaner.

Hvis ikke de melder sig selv, så sætter politiet deres lid til, at kriminaltekniske undersøgelser vil føre dem frem til de rette personer.

- Vi er ret sikre på, at vi nok skal finde frem til dem. Men det vil hjælpe vores efterforskning betydeligt, hvis de henvender sig selv, siger Kim Løvkvist.

Det var sent torsdag aften, at den 37-årige kvinde blev dræbt med flere knivstik. Det skete, kort efter at hun forlod sit arbejde på et plejecenter i byen.

I første omgang forsøgte en kollega til den dræbte kvinde at forhindre drabet. Hun måtte dog opgive og slog i stedet alarm.

I den forbindelse bemærkede kollegaen to unge mænd i området, hvilket politiet blev gjort opmærksom på.

Politiet har endnu ikke fået fat i en teenager, som er blevet efterlyst for at have begået drabet.

Man har ikke en konkret mistænkt i søgelyset.

Kvinden var afghansk statsborger. Manden, der efterlyses, har angiveligt også rødder i udlandet.

- Han beskrives som 18-19 år, spinkel af bygning, ikke særlig høj - mellem 170 og 175 centimeter - og med anden etnisk baggrund end dansk. Han var iført en sort hue og havde en kniv med sig, sagde Kim Løvkvist fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.