Politiet henlægger sag om hjemløs indebrændt i skurvogn

Efterforskning har ikke kunnet vise, om brand var påsat. Alle sigtelser mod litauisk mand er opgivet.

Anklagemyndigheden har droppet alle sigtelser mod en litauisk mand, som i efteråret blev varetægtsfængslet i en sag om en dødsbrand på Kraftværksvej i København. Det oplyser Københavns Politi torsdag i en mail til Ritzau.

På Kraftværksvej blev en 25-årig mand fundet død den 9. november i en udbrændt skurvogn. I dagene efter blev en 39-årig mand fra Litauen anholdt og varetægtsfængslet.

Han nægtede sig skyldig i sigtelsen om, at han skulle have stukket ild på skurvognen, hvor den 25-årige mand lå og sov. Sigtelsen var rejst efter straffelovens alvorlige bestemmelse om brandstiftelse. Der var ikke rejst sigtelse for drab.

Både den afdøde og litaueren var hjemløse.

Varetægtsfængslingen af litaueren blev forlænget to gange af en dommer i Københavns Byret, inden den i dag 40-årige mand blev løsladt den 17. januar.

Og i løbet af sommeren er der så blevet truffet afgørelse i sagen:

- Efter en længerevarende efterforskning har vi ikke kunnet afgøre, om branden var påsat, og derfor er sagen henlagt. En person har været sigtet i sagen, men sigtelserne er frafaldet, lyder det i mailen fra politiet til Ritzau.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden