Mand får anholdelse opretholdt i sag om uagtsomt manddrab

Der er en mistanke om, at manden var påvirket, da han kørte frontalt ind i bil, hvilket kostede ægtepar livet.

En 30-årig mand skal forblive i politiets varetægt i tre dage. Det har en dommer ved Retten i Randers søndag afgjort, skriver TV 2 Østjylland.

Manden er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en trafikulykke lørdag aften i Grenaa, hvor et ægtepar fra Tyskland mistede livet.

Østjyllands Politi har i sin døgnrapport beskrevet, at den 30-årige mand kørte ad Århusvej uden for Grenaa, da han kom over vejens midterstribe med venstre hjulpar og derved ramte frontalt ind i ægteparrets bil.

Ægteparret - en mand på 74 år og en kvinde på 62 - døde på stedet.

Også den 30-årige kom til skade i ulykken, og det var kortvarigt uvist, om han ville kunne møde op i grundlovsforhøret.

Men han nåede at blive udskrevet fra hospitalet og dukkede ifølge regionalmediet op i retten iklædt hvidt hospitalstøj og med nogle brækkede ribben.

Den 30-årige er fra Favrskov Kommune, der ligger mellem Aarhus og Randers. Han og kammeraten på 32 år befandt sig på Djursland lørdag, fordi de ifølge TV 2 Østjylland havde været til Radio ABC Beach Party i Grenaa.

Han forklarede i retten ifølge mediet, at han havde fået tre øl fra ud på eftermiddagen, til han og vennen tog afsted. Politiet modtog anmeldelsen om det frontale sammenstød klokken 22.51 lørdag.

I den 30-åriges bil blev der fundet en pose med kokain og en anden med ecstasy - der også kaldes MDMA - og ifølge regionalmediet kom det frem i retten, at han på ulykkesstedet havde erkendt at have taget både kokain og MDMA. Det afviste han dog i retten at have sagt.

Retten vurderede, at der var grundlag for at opretholde anholdelsen af manden i tre døgn. Til den tid forventes der at være svar på de prøver, der er blevet taget for alkohol og narkotika.

Ifølge TV 2 Østjylland nægtede den 30-årige sig skyldig i sigtelsen om uagtsomt manddrab. Han kærede dog ikke kendelsen til landsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.