Psykisk syg gik amok på betjent og sosu-assistent: Slog med coladåse og tog kvælertag

En 46-årig mand er blevet idømt en behandlingsdom for to overfald med to dages mellemrum

 <i>Bente Poder</i>

Bente Poder

BROVST/BRØNDERSLEV:En 46-årig psykisk syg mand gik i april først til angreb på en politibetjent, og to dage senere gik han amok på personalet på Brønderslev Psykiatriske Sygehus.

Nu er han idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid, oplyser anklager Thomas Klingenberg.

Den første af de to episoder fandt sted 10. april kort før klokken 23 på Parkvej i Brovst. Her var politiet blevet tilkaldt, fordi den 46-årige gik på gaden og råbte truende af folk, fortæller anklageren.

Da betjentene ankom til stedet, forsøgte den 46-årige at komme væk, og da den ene betjent ville afskære ham vejen, brugte den 46-årige den coladåse, han havde med sig, som slagvåben.

Betjenten blev slået så hårdt i hovedet, at han fik en flænge i hovedbunden, inden den 46-årige blev overmandet og anholdt.

I Retten i Hjørring var den 46-årige dog ikke enig i den udlægning af sagen. Han hævdede, at det var betjentene, der havde angrebet ham, fordi de ikke ville vise deres politiskilte. Ifølge den 46-årige blev han slået adskillige gang med politistav, fortæller Thomas Klingenberg.

Gik amok på sygehus

To dage efter episoden i Brovst, var den 46-årige blevet indlagt på psykiatrisk sygehus i Brønderslev. 

Omkring klokken 00.30 gik en sosu-assistent en rutinerunde sammen med en kollega på sygehuset, og på det tidspunkt sov den 46-årige.

Men pludselig hørte sosu-assistenten larm, og hun gik tilbage til den 46-årige, der nu var gået amok. Han overfaldt sosu-assistenten og greb fat om hendes hals, ligesom han også fik fat i hendes hår og rykkede totter af håret, inden det lykkedes personalet at overmande den 46-årige og få tilkaldt politiet.

Den episode kunne den 46-årige dog slet ikke huske, forklarede han i retten.

Han valgte at modtage dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.