Sanjay Shah venter fortsat svar om løsladelse i Dubai

Torsdag er det fortsat uvist, om Sanjay Shah kommer på fri fod, mens der venter mulig appelsag om udlevering.

Sanjay Shah er i Danmark tiltalt for bedrageri for over ni milliarder kroner. Mandag afviste en domstol i Dubai at udlevere ham, men indtil videre sidder han fortsat fængslet i landet. (Arkivfoto). <i>Christopher Pike/Ritzau Scanpix</i>

Sanjay Shah er i Danmark tiltalt for bedrageri for over ni milliarder kroner. Mandag afviste en domstol i Dubai at udlevere ham, men indtil videre sidder han fortsat fængslet i landet. (Arkivfoto). Christopher Pike/Ritzau Scanpix

I mandags afgjorde en domstol i Dubai, at den svindeltiltalte Sanjay Shah ikke skal udleveres til Danmark.

Tre dage senere er det endnu uvist, om han skal løslades, nu hvor sagen i første omgang er afvist. Det oplyser den ene af hans danske advokater Mikael Skjødt torsdag.

- Vi har ikke fået nogen melding om hverken det ene eller det andet - hverken at han er blevet løsladt, eller at en dommer skal have besluttet, at han fortsat skal være fængslet, siger advokaten.

Udleveringssagen kan komme for en højere retsinstans, da anklagemyndigheden i Dubai har mulighed for at appellere. Der er en frist på 30 dage, og det er endnu uvist, hvad den vil gøre.

Britiske Sanjay Shah ønskes udleveret til Danmark, da han er anklaget for at have en hovedrolle i udbyttesagen, hvor der blev udbetalt refusion af udbytteskat, uden at ansøgerne havde krav på det.

Shah er tiltalt for at have bedraget den danske statskasse for over ni milliarder kroner, og der venter til august næste år en retssag mod ham i Retten i Glostrup.

Retten i Dubai afviste udlevering af Sanjay Shah med en begrundelse om, at der manglede dokumenter fra dansk side. Det har Ekstra Bladet og TV 2 kunnet berette efter at have set kendelsen.

Rigsadvokaten har efterfølgende oplyst, at den forud for retsmøderne i Dubai har været i dialog med myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater.

- Rigsadvokaten har i den forbindelse imødekommet en række ønsker om yderligere oplysninger.

- På den baggrund har myndighederne i Forenede Arabiske Emirater vurderet, at udleveringssagen opfyldte kravene og kunne indbringes for retten, lød det i et skriftligt svar.

Rigsadvokaten forventer først at modtage afgørelsen i udleveringssagen fra De Forenede Arabiske Emirater, når den er endelig. Det er ifølge Rigsadvokaten helt sædvanlig praksis.

Det var 3. juni, at det kom frem, at Sanjay Shah var blevet anholdt i Dubai. Siden har han været fængslet.

Sanjay Shahs lokale advokat i Dubai, Ali Ismael al Zarooni, har tidligere fortalt til flere medier, at han vil forsøge at få Shah ud af fængslet, fordi udleveringen er afvist.

- Loven siger, at Shah har krav på at komme ud af fængslet nu. Jeg arbejder på, at det sker i dag. Processen er i gang, sagde al Zarooni tirsdag til Politiken.

Sanjay Shah nægter sig skyldig i tiltalen. Han har tidligere udtalt til Børsen, at han har brugt et hul i loven.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.