Skattestyrelsen trækker advokatfirma fra USA ind i udbyttesag

Et amerikansk advokatfirma har været inde over rådgivning, der førte til milliardsvindel, mener styrelse.

Det amerikanske advokatfirma Jonas Day er blevet trukket ind i udbyttesagen. (Arkivfoto). <i>Andrew Kelly/Reuters</i>

Det amerikanske advokatfirma Jonas Day er blevet trukket ind i udbyttesagen. (Arkivfoto). Andrew Kelly/Reuters

Et stort amerikansk advokatfirma kan muligvis se frem til et retligt efterspil i sagen om udbytteskat, hvor den danske statskasse blev lænset for milliarder.

Det skriver Berlingske.

Skattestyrelsen har over for mediet bekræftet, at advokatfirmaet, Jones Day, er blevet varslet om et efterspil, der kan ende ud i et krav om erstatning.

I sagen har man indtil videre uden uheld forsøgt at gøre advokatfirmaet Bech-Bruun medansvarlig.

En sag mod Jones Day afhænger af udfaldet af sagen mod Bech-Bruun, som man mener har gjort sig medskyldig i det store svindelnummer med refusion af udbytteskat.

I alt forsvandt 12,7 milliarder kroner fra den danske statskasse.

Skattestyrelsen afviser over for Berlingske at komme ind på detaljerne i varslingen, og det er heller ikke lykkes at få en kommentar fra firmaet selv.

Påstanden er, at Jones Day har været inde over rådgivningen af den tyske bank North Channel Bank om udbytteskat. Det skal være skat via firmaets tyske filial i Frankfurt.

North Channel Bank indrømmede allerede i 2019 sin medvirken i sagen om udbytteskat. Denne del udgør 1,1 milliarder kroner.

Siden har Kammeradvokaten, som fører sagen, påstået, at Bech-Bruuns rådgivning har ført direkte til milliardsvindlen. Og nu forsøger man altså også at hive Jones Day ind i samme spor.

Indtil videre har Kammeradvokaten både tabt i byretten og i landsretten, hvorfor man har anket udfaldet til den højeste retsinstans.

I sin udlægning har Kammeradvokaten ikke lagt skjul på, at man mener, at Jones Day vidste, hvad den tyske bank var ude på i sin tid.

- Udsagnene i den første mail fra Jones Day til Bech-Bruun vidner i sig selv om, at NCB (North Channel Bank, red.) har haft grov skattearbitrage for øje, skriver Kammeradvokaten i sit påstandsdokument.

Lørdag kom det frem, at den britiske forretningsmand Sanjay Shah, der anklages for at have snydt den danske statskasse for cirka ni milliarder kroner, stilles for en dommer i Dubai 29. august. Det skrev TV 2.

Her skal dommeren tage stilling til, om han skal udleveres til Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden