Skød mod par i bil: 45-årig dømt for drabsforsøg

To gange blev en 34-årig mand sidste år beskudt. Politiet mener, at jalousi er motivet til begge skyderier.

En 45-årig mand er i Retten i Glostrup blevet idømt otte års fængsel for drabsforsøg efter et skyderi, hvor en 34-årig mand blev såret. Den 34-årige blev også beskudt et par måneder før, og politiet mener, at der er en sammenhæng mellem de to drabsforsøg. Motivet skulle være jalousi. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

En 45-årig mand er i Retten i Glostrup blevet idømt otte års fængsel for drabsforsøg efter et skyderi, hvor en 34-årig mand blev såret. Den 34-årige blev også beskudt et par måneder før, og politiet mener, at der er en sammenhæng mellem de to drabsforsøg. Motivet skulle være jalousi. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Om eftermiddagen den 6. april sidste år bragede skuddene løs i villakvarteret ved Bækkelunden i Brøndby Strand.

Målet for skuddene var tilsyneladende en 34-årig mand, der sad sammen med en 38-årig kvinde i en bil, som holdt i en indkørsel. Manden blev ramt af et strejfskud i siden, mens kvinden slap uskadt.

Mandag er en 45-årig mand ved Retten i Glostrup blevet idømt otte års fængsel for drabsforsøg.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Allerede kort efter skyderiet blev den nu dømte mand anholdt, da han kom gående i området. Han var i besiddelse af en pistol og to magasiner.

Tilsyneladende var der tale om et nøje planlagt forsøg på at dræbe den 34-årige mand.

- Gerningsmanden havde i forvejen placeret en GPS-tracker på forurettedes bil, drabsforsøget forgik med pistol, gerningsmanden var maskeret og det skete i en indkørsel tæt på offentligt område. Det er alle ting, der er skærpende og i det lys skal man se straffen, udtaler anklager Mads Strandberg Pedersen i pressemeddelelsen.

Skyderiet den 6. april sidste år var ikke første gang, nogen forsøgte at dræbe den 34-årige mand. Et par måneder tidligere blev der også skudt mod ham.

Her mener politiet og anklagemyndigheden, at det var en 35-årig mand, der stræbte ham efter livet. Han er også tiltalt for drabsforsøg, når sagen mod ham i næste måned kommer for retten.

Ifølge politiet hænger de to skyderier sammen og motivet skulle være jalousi.

Da den 45-årige, som ifølge Ekstra Bladet hedder Islam Erdem, sidste år blev fremstillet i grundlovsforhør, erkendte han, at han havde skudt, men han nægtede at der var tale om drabsforsøg.

Han overvejer nu, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.