Skud med maskinpistol giver fængsel i 12 år

Offer blev ramt i siden af kroppen af skud fra maskinpistol på parkeringsplads i Brøndby.

Retten i Glostrup har behandlet en sag om forsøg på manddrab på en 34-årig mand i Brøndby. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Retten i Glostrup har behandlet en sag om forsøg på manddrab på en 34-årig mand i Brøndby. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et forsøg på at dræbe en mand i Brøndby med maskinpistol har mandag ført til en dom på fængsel i 12 år.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Normalt straffes drabsforsøg med fængsel i seks år. Den markant hårdere sanktion skyldes, at forbrydelsen skete på et offentligt sted med et farligt våben, og at den dømte tidligere er dømt for besiddelse af skydevåben.

Den dømte er en mand på 35 år. Han har på stedet anket til landsretten.

Ifølge politiet var det jalousi, som lå bag episoden, der skete 18. januar sidste år på en parkeringsplads.

Offeret er en mand på 34 år. Et par måneder efter hændelsen på parkeringspladsen blev han igen forsøgt dræbt. I den sag er en 45-årig mand blevet idømt fængsel i otte år, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge tiltalen sigtede den 35-årige først mod offerets hoved. Men maskinpistolen fejlede. I anden omgang lykkedes det dog at få affyret et skud, som ramte offeret i siden af kroppen.

I retten har den 35-årige erkendt, at han affyrede våbnet. Men det var "kun" grov vold, og der var ingen hensigt om at slå den anden ihjel, har han ifølge anklager Liv Amnitsbøl forklaret.

- Når man skyder med maskinpistol på et offentligt sted og ovenikøbet har foretaget rekognoscering før drabsforsøget, så skal man straffes markant, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.