Skyderi påvirker politiets arbejde flere steder i landet

Politi revurderer oven på skyderi, om de skal være ekstra til stede - også andre steder i landet.

Skyderiet i Field's har også fået betydning for, hvad politiet arbejder med flere andre steder i landet. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Skyderiet i Field's har også fået betydning for, hvad politiet arbejder med flere andre steder i landet. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når der sker en hændelse som søndagens skyderi i shoppingcenteret Field's, får det også betydning for politiets arbejde andre steder i landet.

Det fortæller politiinspektør hos Østjyllands Politi Jesper Bøjgaard Madsen.

- Det, vi konkret gør, er, at vi går ind og laver en fornyet vurdering af de arrangementer, som vi har i vores politikreds for at se, om der er noget, vi skal have tilpasset, og om vi skal være ekstra tryghedsskabende til stede, siger han.

Derudover kigger man hos Østjyllands Politi også ind i sit plansæt. Det skal være med til at sikre, at planerne er opdateret, og at politiet er klar til at sikre borgernes sikkerhed.

Mandag morgen skrev flere medier, at politiet fortsat også er massivt til stede ved shoppingcenteret Field's.

Politiet i København har også tidligere oplyst, at de vil være mere synlige oven på skyderiet.

Københavns Vestegns Politi har bistået Københavns Politi med deres arbejde. Det oplyser politiinspektør Allan Nyrring fra Københavns Vestegns Politi i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Politiet følger situationen og er i tæt kontakt med Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET), skriver han.

- Københavns Vestegns Politi følger situationen. Vi er aktuelt mere til stede i politikredsens butikscentre med en synlig og tryghedsskabende politiindsats og er særlig opmærksom på større arrangementer, siger han i kommentaren.

Skyderiet får også betydning for Nordjyllands Politis arbejde. Det fortæller chefpolitiinspektør Karsten V. Hansen til TV 2 Nord.

- Vi kigger indad og kigger på de plansæt og de ting, som styrer vores hverdag, og som skal bruges, når man har en situation, som den vi havde i Field's i går (søndag, red.), siger han til tv-stationen.

Han uddyber over for TV 2 Nord, at politiet kigger på sikkerheden igen ved de store arrangementer i landsdelen. Det gør politiet også løbende frem til alle større arrangementer i forvejen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.