Stalking-sigtet fik løftet pegefinger og brød så tilhold igen

For en måned siden slap en 39-årig mand for varetægtsfængsling i stalkingsag. Men tirsdag kom han bag tremmer.

En dommer i Retten i Roskilde besluttede tirsdag at varetægtsfængsle en 39-årig mand ind til foreløbigt 1. september. Manden blev allerede i begyndelsen af juli sigtet for at bryde tilhold, men blev da løsladt med en løftet pegefinger, men tre dage senere brød han ifølge politiet tilhold igen. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En dommer i Retten i Roskilde besluttede tirsdag at varetægtsfængsle en 39-årig mand ind til foreløbigt 1. september. Manden blev allerede i begyndelsen af juli sigtet for at bryde tilhold, men blev da løsladt med en løftet pegefinger, men tre dage senere brød han ifølge politiet tilhold igen. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En dommers løftede pegefinger fik tilsyneladende ikke en 39-årig mand fra Ringsted til at stoppe med en opsøge en kvinde, som han har et tilhold mod at kontakte.

Efter gentagen kontakt til kvinden blev manden derfor tirsdag fremstillet i Retten i Roskilde og varetægtsfængslet for at overtræde stalkingloven.

Det fremgår af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Allerede 7. juli blev manden fremstillet i et grundlovsforhør. Han blev sigtet for at have kontaktet kvinden mindst 75 gange via elektronisk kommunikation samt foretaget yderligere 17 telefonopkald i løbet af en måned.

Da mente dommeren ikke, at der var grundlag for fængsling. Dommeren oplyste dog den 39-årige om, at grundlovsforhøret trods løsladelsen skulle betragtes som en "løftet pegefinger".

Men efter løsladelsen gik der ifølge politiet blot tre dage, før den 39-årige igen kontaktede den pågældende kvinde med et telefonopkald.

Inden for den næste måned kontaktede han hende yderligere tre gange, ligesom han for få dage siden opsøgte kvinden et sted, hvor hun opholdt sig.

Fængslingen af den 39-årige gælder foreløbigt frem til 1. september. Tilbageholdelsen skal sikre, at han ikke kan gentage stalkingen.

Det fremgår ikke af politiets døgnrapport, hvordan manden forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.