Statsministeren om formodet drab: Det knuser mit hjerte

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder formodet drab på ung kvinde i Aalborg for uendeligt meningsløst.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder det formodede drab i Aalborg for det værst tænkelige mareridt. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Statsminister Mette Frederiksen (S) kalder det formodede drab i Aalborg for det værst tænkelige mareridt. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterer fredag på det sociale medie Instagram det formodede drab på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn.

Mia Skadhauge Stevn forsvandt søndag morgen efter en bytur i Aalborg. Siden har politiet fundet dele af et lig i Dronninglund Storskov, som formodes at være den savnede kvinde. En mand er varetægtsfængslet i sagen.

- Det knuser mit hjerte. En festlig aften, der ender som det værst tænkelige mareridt. En ung kvinde på vej hjem. Det føles så uendeligt meningsløst.

- Mine varmeste tanker går til familien, venner og pårørende. Både til Mia og Oliver, skriver Mette Frederiksen.

Oliver referer til en 21-årig ung mand, der også forsvandt i weekenden i Aalborg. Han formodes at være faldet i vandet og druknet.

Mia Skadhauge Stevns formodede drab har sat fokus på kvindedrab. Og Mette Frederiksen (S) er langt fra den eneste politiker, der har kommenteret på sagen.

- Så tragisk og modbydeligt. Min dybe medfølelse til Mias familie. Men vi er nødt til at tale om det grundlæggende. Mænd der slår kvinder ihjel.

- Og resultatet af dette må ikke blive, at nu fortsætter vi med at fortælle piger, at de skal passe på og blive hjemme, skrev De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, torsdag på Twitter, mens SF's Pia Olsen Dyhr på Instagram skrev:

- To unge mennesker tog i byen og kom aldrig hjem. Begge formodes at have mistet livet. Det er ikke til at bære.

- Desværre ser det også ud til, at Mia har været udsat for en voldsom og bestialsk forbrydelse. Der findes ikke ord. Kun vrede og tristhed.

Efter sagen er der samtidigt opstået et politisk flertal på Christiansborg for at pålægge regeringen at lave en politisk handleplan for at nedbringe antallet af kvindedrab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.