Stemningen var god da betjente mødte mænd med Mette F.-dukke

En betjent afhøres onsdag om, hvordan politiet mødte mænd med dukke, før den blev hængt op til demonstration.

En dukke forestillende Mette Frederiksen (S) blev hængt op med et skilt om halsen med teksten: "Hun må og skal aflives" i forbindelse med en Men in Black-demonstration i København 23. januar 2021. Tre mænd er tiltalt for at true statsministeren, men nægter sig skyldige. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En dukke forestillende Mette Frederiksen (S) blev hængt op med et skilt om halsen med teksten: "Hun må og skal aflives" i forbindelse med en Men in Black-demonstration i København 23. januar 2021. Tre mænd er tiltalt for at true statsministeren, men nægter sig skyldige. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Inden tre mænd hængte en Mette Frederiksen-dukke op i en lygtepæl under en coronademonstration på Frederiksberg i januar 2021, mødte de en gruppevogn med politibetjente.

Det beretter en politibetjent onsdag i Retten på Frederiksberg, hvor han er indkaldt i retssagen mod de tre mænd, der er tiltalt for trusler mod statsminister Mette Frederiksen (S). Mændene nægter sig skyldige.

Betjenten kom kørende i en gruppevogn med flere andre betjente. De stoppede op ved mændene, da de troede, at mannequindukken var en person, som havde det dårligt.

- Vi finder så ud af, at det er en dukke, siger betjenten i retten.

Dukken var påført et foto af Mette Frederiksen, og den var iført en paryk. Der hang også et skilt med teksten: "Hun må og skal aflives", men det lagde betjenten ikke mærke til. Han kan ikke huske sine kollegers reaktion.

Han fortæller dog, at de registrerede mændenes navne og cpr-numre.

- Vi kaldte op til vores indsatsleder. Han beder os om at skrive ned, siger betjenten, der ikke selv ringede.

En af de tiltalte, en 32-årig tatovør, fortalte tirsdag, at de fik registreret deres navne, fordi de skulle til demonstrationen. Et andet vidne fra politiet siger dog i retten, at man ikke bare registrerer alle deltagere i demonstrationer.

Mødet mellem politiet og de tre tiltalte mænd fandt sted, inden demonstrationen rigtigt begyndte, og der stadig var god stemning, fortæller betjenten.

- Jeg ved ikke, om det var over dukken. Men der har nok været god stemning fra starten af, siger betjenten.

Tatovøren fortalte tirsdag, at en af politibetjentene læste skiltet om aflivning, og at reaktionen var positiv - at det blev taget med et smil.

Betjenten fortæller, at mødet gik ret hurtigt, da gruppevognen fik et opkald og skulle videre.

Senere hængte de tre mænd dukken op i en lygtepæl på Julius Thomsens Plads. Den 32-årige har fortalt, at skiltet: "Hun må og skal aflives" var et politisk ordspil med henvisning til regeringens beslutning om aflivning af mink.

Der blev også sat ild til dukken, men det var ikke de tre tiltalte, der gjorde det. Senioranklager Søren Harbo mener heller ikke, at de gjorde det.

Det fremgik dog af sagens anklageskriftet, at der blev sat ild til dukken, men efter en protest fra forsvarerne afgjorde retten tirsdag, at den del skulle tages ud. Sagen har ellers hos politiet navnet "Operation Flames".

Senere onsdag skal forsvarerne og anklageren komme med deres afsluttende bemærkninger i proceduren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.