Stor portion kokain skiftede hænder ved DR Byens metrostation

Ny anholdelse og fængsling i sag om 15 kilo kokain. Sagen kaldes af politiet "Operation Sixpence".

Betjente fra politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet har foretaget en ny anholdelse i en stor sag om kokain. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Betjente fra politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet har foretaget en ny anholdelse i en stor sag om kokain. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En stor kriminalsag om adskillige kilo kokain, som politiet kalder "Operation Sixpence", fortsætter med at vokse.

Endnu en mand er fredag blevet varetægtsfængslet af Københavns Byret. Beskyldningen handler om håndtering af 15 kilo kokain. I forvejen er flere end 20 placeret i forskellige arresthuse.

Den påståede forbrydelse skete for mere end to år siden, men torsdag tog betjente ud for at anholde den mistænkte, der er 48 år.

Sigtelsen drejer sig om, at han i løbet af seks dage i maj 2020 skal have haft den hårde narko mellem hænderne.

På sin arbejdsplads i Storkøbenhavn opbevarede han de mange kilo, hvorefter han gjorde, som han var blevet bedt om af en af de formodede bagmænd:

Ved metrostationen DR Byen afleverede han først 13 kilo til to mænd, hvorefter han senere overdrog de sidste to kilo til andre.

Sådan lyder den sigtelse, der fredag er blevet oplæst i et grundlovsforhør i byretten.

Den 48-årige har ikke ønsket at tage stilling til sigtelsen, ligesom han ikke har villet besvare spørgsmål i retsmødet. Det er endt med, at dommeren varetægtsfængslede ham i 18 dage.

Sidst i juli behandlede byretten i øvrigt en anden udløber af "Operation Sixpence".

En 32-årig blev i slutningen af maj anholdt af betjente fra National Enhed for Særlig Kriminalitet, hvorefter retten varetægtsfængslede ham.

Efter et par måneder besluttede han at tilstå. Det gav fængsel i otte år, at han i april 2020 havde haft med 12 kilo kokain at gøre.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden