Storebæltsbroen genåbner helt lørdag aften efter redningsaktion

Politiet regner med, at det vil tage et godt stykke tid at få afviklet bilkøen efter brolukning.

Storebæltsbroen var lukket for biltrafik i fire timer lørdag formiddag på grund af en redningsaktion. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Storebæltsbroen var lukket for biltrafik i fire timer lørdag formiddag på grund af en redningsaktion. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I fire timer kunne bilister lørdag formiddag og hen over middag ikke passere Storebælt. Broen var lukket på grund af en redningsaktion.

Sund & Bælt meddelte lørdag formiddag kort efter klokken 09, at Storebæltsbroen var lukket i begge retninger. Klokken 13.07 blev broen åbnet delvist.

Kort før klokken 20 skriver Vejdirektoratet på Twitter, at broen er helt genåbnet i begge retninger. Vejdirektoratet advarer om, at der fortsat er forlænget rejsetid.

Det er forventet, at trafikken bliver normal midt på aftenen, lyder det.

Kort før klokken 18 lørdag aften skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse, at broen snart bliver genåbnet helt.

Redningsaktionen blev sat i værk, fordi politiet lørdag morgen fik en anmeldelse om, at en person ville springe ud fra broen. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i pressemeddelelsen.

Klokken 16.40 lykkes det politiet og personale fra psykiatrien at sikre personen, og vedkommende er bragt til behandling hos psykiatrien, skriver politiet videre.

Lukningen har skabt lange bilkøer på begge sider af bæltet, og politiet oplyser på Twitter, at bilister må væbne sig med en vis tålmodighed, da det vil tage noget tid at afvikle køen.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at man beklager de gener, som aktionen har medført, og opfordrer til, at bilister holder sig opdateret om trafikken på Twitter.

Over for Ritzau har Slagelse Brand og Redning bekræftet, at de var til stede ved aktionen. Indsatslederen har dog ikke ønsket at udtale sig yderligere, men har henvist til politiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.