Straks efter løsladelse vendte sælger tilbage til Pusher Street

Handel med hash i Christiania fortsætter i stort omfang. 20-årig har allerede fire domme bag sig.

En ung mand fra hashmiljøet i Pusher Street i Christiania var nærmest på hjemmebane, da han tirsdag blev fremstillet for en dommer i Københavns Byret.

Retsvæsenet kender den 20-årige ret godt.

23. marts blev han løsladt fra afsoning af den seneste dom for salg af hash i Christiania. Der gik bare to uger, før politiet opdagede, at han var i gang igen.

Under tirsdagens retsmøde blev manden, der er 20 år, præsenteret for påstanden om, at han i denne omgang i fire tilfælde skal have overtrådt lov om euforiserende stoffer.

Han havde været i besiddelse af hash, skunk og joints i såvel almindelig som stor størrelse, fremgik det af sigtelserne.

I mandags smed han cannabisprodukterne fra sig, da betjente nærmede sig. Under anholdelsen og visitationen fandt de i øvrigt 3.395 kroner i mandens lommer.

I retsmødet erkendte den 20-årige sig skyldig. Og anklageren oplyste, at han i forvejen er dømt fire gange for at have deltaget i hashsalget på Christiania. Straffene har hver gang lydt på fængsel, hvilket dog ikke har haft en afskrækkende effekt. Det er blevet til to gange fire måneder og to gange seks måneder.

Dommeren besluttede tirsdag at sende den 20-årige bag tremmer. Varetægtsfængslingen i fire uger skyldes, at dommeren har fundet grund til at tro, at den unge atter vil give sig i kast med at sælge hash, såfremt han blev løsladt. Der er altså risiko for gentagelse.

At dømme efter politiets jævnlige aktioner med anholdelser er det illegale marked oppe i omdrejninger.

Debatten om forholdene i Pusher Street blev intens i nogle uger sidste sommer efter drabet på en 22-årig mand i Pusher Street 3. juli. Han var vokset op i Christiania.

I det lokale medie Ugespejlet krævede 100 beboere, at hashmarkedet skulle væk, men et stormøde nåede ikke frem til den samme konklusion. Den indbringende handel er fortsat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk